Ove žene su obeležile život Žarka Lauševića: Jednom se oženio mlad, a sa drugom je ostao do kraja života

Zanimljivosti

Privatni život legendarnog Žarka Lauševića uvek je zanimoa javnost, a njegovo srce pripadalo je samo dvema damama.

Žarko Laušević ženio se dva puta. Prva supruga mu je bila Maja Laušević sa kojom je dobio dvoje dece – ćerku Maju i sina Dušana. Njih dvoje bili su u braku od 1982. do 1998. godine.

Glumac je drugu suprugu Anitu Roganović sa kojom ima ćerku Janu, upoznao na snimanju ostvarenja „Boj na Kosovu“. Zaljubili su se, a on je tada još uvek bio u braku.

Glumac se od prve supruge razveo dok je bio u zatvoru.

„23. januar. Utorak, 907 dan: Danas se razvodim posle trinaest i po godina braka ili sedamnaest godina i četiri dana zajedničkog života… Od danas će Anita moći legalno da me posećuje“, pisao je Laušević.

„Zašto sam zavoleo Anitu?“
Laušević se u svojoj knjizi posebno osvrnuo na odnos sa Anitom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Antoine DeBrill (@debrillantoine)

„Poseta – Anita. Anita. Anita. Zašto sam je zavoleo? Zato i što je čitavim bićem svojim uz mene. Ne dovodi u pitanje nijedan moj potez. Ona ume da se veseli mom uspehu duže od trajanja aplauza koji bih dobio. I pati sa mnom mnogo duže od trajanja zvuka koji je moj pad izazvao. Nju drži i raduje uspeh, ništa manje ni kraće od bola koji prati neuspeh. Ne navikava se ni na uspon, ni na pad“, pisao je on.

Sa Anitom je Laušević bio u skladnom braku, a poznato je da ona radi kao šminkerka. Par je skoro 20 godina živeo u Americi.

Žarko je bolovao od teške bolesti
Čuveni glumac preminuo je danas u 63. godini. Vest o smrti Žarka Lauševića danas je objavila njegova porodica.

„Obaveštavamo javnost da je danas 15.11.2023. godine u 63. godini života, posle kraće i teške bolesti, preminuo naš suprug i otac Žarko Laušević“, potvrdila je Anita Laušević Tanjugu u ime porodice.

O datumu i mestu sahrane javnost će biti blagovremeno obaveštena.

nova.rs