Alkaraz predvideo Novakov “pad”: “Ne sumnjam u to”

Region

Zanimljiva izjava mladog Španca

Španski teniser Karlos Alkaraz predvideo je “pad” Novaka Đokovića, i posebne šanse dao jednom teniseru.

Naime, Karlitos veruje da bi Janik Siner u 2024. godini mogao da osvoji Grend slem titulu, a uz to, i da postane prvi reket sveta.

Alkaraz je u sredu savladao Andreja Rubljova, i tako zadržao šanse da se nađe u polufinalu završnog Mastersa u Torinu, a prethodno je doživeo tri vezana poraza.

– Iskreno, ne sećam se. Video sam da je to bilo 2021, ali ne mogu da se setim mečeva. Davno je bilo kada sam izgubio tri zaredom. Trudim se da ne razmišljam o tome. Posle prvog meča sam samo probao dobro da istreniram i uđem u ovaj meč sa malo više samopouzdanja nego što je to bio slučaj u prvom meču. Tri poraza u nizu, nisam razmišljao o tome – počeo je Alkaraz.

Bio je popularni Karlitos zadovoljan svojom igrom.

– Zaista sam zadovoljan pobedom. Pobediti Rubljova, sjajnog igrača, daje vam dosta samopouzdanja. Očigledno je posebnije malo pobediti posle poraza u prvom meču. Bilo je stvarno teško. Mogli ste da vidite da sam se mučio sa igrom poslednjih nekoliko meseci, nekoliko turnira. Igranje ovog meča na ovakvom nivou mi zaista pomaže da uđem bolje u treći. Srećan sam što sam pokazao ovakav nivo i dao sebi šansu na turniru.

Naredni rival biće mu Danil Medvedev.

– Posle ove pobede došlo je do promene u mojoj glavi. Pripremiću se kao za ovaj meč. Pokušaću da pobedim Medvedeva. Poslednji put me je pobedio, igrajući na visokom nivou. Pokušaću da budem bolji u odnosu na taj meč na US openu. Videću šta je bilo pozitivno i negativno i trudiću se da to uradim najbolje što mogu u petak. Trenutno ne razmišljam o odmoru. Razmišljam da dam sve od sebe i pokušam da se plasiram u polufinale ovog neverovatnog turnira.

Ipak, ispratio je i meč Sinera i Đokovića.

– Gledao sam, kao veliki obožavalac tenisa. To je bio jedan od najboljih mečeva u godini. Visok kvalitet tenisa. Neverovatan meč. Zaista neizvestan. Mislim da su svi uživali u tom meču. Bilo je dosta nervoze. Zaista sam uživao. Iskreno, bilo bi zaista teško igrati protiv Janika u Italiji. Navijači će biti uz njega. Ali ko zna. Voleo bih tu bitku protiv njega. Svaki naš meč je neverovatan, pa da vidimo.

I baš Sinera vidi kao budućeg svetskog broja 1.

Apsolutno, ne sumnjam u to. On je jedan od onih momaka koji mogu da osvoje Grend slem. Mislim da će do broja jedan u 2024. ili će bar imati šansu da to učini.To je moje predviđanje – rekao je Alkaraz.

(Telegraf.rs)