Srbijo, osmoro dece ne zna kako će prezimeti zimu! Desetočlana porodica iz Vršca gladuje, otac radi šta stigne

Region

Ipak ova porodica, koliko god da živi u teškim uslovima, se ne predaje. Jeličin suprug, otac osmoro dece, na sve načine pokušava da zaradi novac za svoje najmilije

Desetočlana porodica Pekurar iz Vršca živi na rubu egzistencije. Zima stiže, roditelji ne znaju kako će ugrejati svoje osmoro dece, jer im i letve pomoću kojih se trenutno greju, pošto drva nemaju, trenutno ponestaju.

Vrščani su se organizovali na društvenim mrežama kako bi pomogli svojim sugrađanima, pa uspeli da sakupe doste garderobe. Međutim, kako majka Jelica Pekurar kaže za Telegraf.rs njima je sada najneophodnija hrana.

“Treba mi mleka, mesa, nešto čime bih mogla da napravim deci da jedu, da ih prehranim”, iskreno priznaje Jelica.

Kako nesrećna žena navodi, pored hrane, potrebna su im i sredstva za ličnu higijenu u vidu praška za veš, šampona…

“Nemam ni pelene za bebu koja ima 18 meseci, treba nam svega”, otkrila je naša sagovornica.

Kuća ove porodice takođe nije u sjajnom stanju, njih devetoro žive u jednoj sobi, dok najstarija ćerka ima jedina svoju sobu.

“Imamo sprat koji još uvek ne možemo da sredimo, deca treba da imaju svoju sobu, pogotovo ćerke”, ističe majka.

Ipak, ova porodica, koliko god da živi u teškim uslovima, se ne predaje. Jeličin suprug, otac osmoro dece, na sve načine pokuša da zaradi novca za svoje najmilije.

“Muž kad god ga zovu i ima posla, ide da radi. Sve što zaradi potorši se na hranu i da iškolujemo decu”, rekla je naša sagovornica.

Jelica je još jednom apelovala na sve ljude dobre volje, koji žele i mogu, da pomognu njenoj porodici, pre svega njeno osmoro dece i pozovu broj 061 221 84 62.

(Telegraf.rs)