Napeto u Bavaništu: Poljoprivrednici okružili traktorima automobile naprednjaka koji maltretiraju paora Jovanova, opozicioni poslanici došli da mu pruže podršku VIDEO

Uncategorized

Ispred kuće poljoprivrednika Jovana Jovanova u Bavaništu, koju su ranije danas naprednjaci blokirali zbog toga toga što Jovanov učestvuje u blokadama, večeras su se u znak podrške okupili poljoprivrednici sa svojim traktorima i tako sada blokirali vozila naprednjaka, a podršku Jovanovu večeras su pružili i poslanici proevropske opozicije.

Brojni poljoprivrednici su se okupili sa svojim vozilima i mašinama kako bi pružili podršku Jovanovu, a na licu mesta se trenutno nalazi i policija, koju je ranije Jovanov zvao kada su mu naprednjaci blokirali kuću, ali su mu tada kazali da će poslati patrolu „čim je budu imali“.

Oni su tako blokirali nekoliko automobila lokalnih naprednjaka koji su ranije zablokirali prilaz pomenutoj kući Jovanova, a u kojem se nalazi njegova žena i dete.

Okupljeni poljoprivrednici nalaze se na putu, a okružili su lokalne naprednjake koji učestvuju u blokadi kuće.

Kako je Jovanov ranije naveo za 021.rs, okupljene naprednjake ispred njegove kuće predvodi lokalni funkcioner Srpske napredne stranke.

Podršku Jovanovu večeras su pružili i Srđan Milivojević iz Demokratske stranke i Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog ustanka.

„Došli smo do Bavaništa da pokažemo da smo solidarni sa poljoprivrednim proizvođačima kojima prete čelnici SNS iz Kovina. Ovim ljudima je napredna mafija na blokadu puta odgovorila bokadom kuća. Niko nije sam u borbi za slobodu i svoja prava“, naveo je Milivojević.

Milivojević je u Bavaništi rekao i da lokalni funkcioneri SNS-a „očigledno nemaju pametnija posla, nego da sa svojim nasilnicima blokira kuću čoveka koji se usudio da digne glas protiv ovog režima“.

„Nećemo se mešati sa ovim građanima da se ne bi pomislilo da je ovaj skup politizovan, ali ćemo uvek btii uz građane kojima je potrebna pomoć i podrška u borbi za slobodu“, rekao je on.

Jovanović je naveo da je upitao kome je palo na pamet da „pomisli da može da blokira nekome kuću“ i dodao da poljoprivreda u Srbiji „grca“.

„Ovo što se dešava ovde večeras je nešto što je tek početak nečega što će biti apsolutno nezamislivo nasilje koje nismo imali prilike da vidimo jer je ovo borba za opstanak SNS-a ne na vlasti, nego na slobodi“, kazao je Jovanović.

Podsetimo, poljoprivrednici su blokirali najmanje sedam puteva u Srbiji, nezadovoljni jer država nije ispunila ono što je obećala nakon majskih blokada. Najnovija informacija je da su sa oko 30 traktora stigli do Rafinerije u Novom Sadu, gde su potpuno blokirali svih šest ulaza.

nova.rs