Žena u čijem se tijelu nalaze 52 mikročipa kaže da su joj dali vrstu “šestog čula”

Zanimljivosti

Budućnost ispunjena kiborzima možda je malo bliža nego što mislite. Naime, jedna žena tvrdi da joj višestruki implantati koje ima u tijelu daju određeno ‘šesto čulo’ kada je u pitanju tehnologija.

Italijanska izvođačica Anastasia Synn, koja živi u Tehachapiju u Kaliforniji, trenutno drži Guinnessov svjetski rekord za najviše tehnoloških implantata u ženskom tijelu – u njenom se nalazi 52 implantata.

Synn je mađioničarka, kaskaderica i “biohakerica” ​​i rekla je da voli reakciju koju dobije od ljudi kada pokaže ono što njeno tijelo može. Inače, biohakerom se naziva onaj koji koristi tehnologije za poboljšanje živih organizama.

Rekla je da joj implantati omogućuju otvaranje brava, paljenje računala kao i vibriranje ruke te se nada da će dobiti i još više.

Synn je također rekla da može osjetiti žice pod naponom iza zida i znati dobiva li transformator ili strujna kutija struju ili ne, što je neka vrsta ‘šestog čula’.

“Mogu vam reći ako vaša mikrovalna pećnica ispušta previše zračenja. Ruka mi počne vibrirati”, rekla je.

Također je rekla da su joj implantati omogućili da obilježi stvari koje su joj važne, ponajviše sjećanje na njenog pokojnog supruga, koji je umro 2022.

Objašnjavajući čemu služe njezini drugi implantati, nastavila je: “Čip na mom srcu kada se skenira, prikaže naše vjenčanje. Onaj u mom lijevom zapešću zove telefon moje kćeri, a onaj u desnom zapešću zove telefon mog muža.”

Ipak, zbog same prirode mikročipova u tijelu, povremeno ih se mora ukloniti. Synn je rekao da svaki od implantata treba nadzirati kako bi se osiguralo da ispravno funkcioniraju. Napomenula je da su mikročipovi izvrsna polazna tačka jer se mogu lako ukloniti budući da nisu uvučeni preduboko ispod kože. Za oni koji također razmatraju ultimativnu nadogradnju, Synn je rekla da je važno shvatiti da će vam trebati operacije i da ćete se “nositi” s iglama i skalpelima. Također je rekla kako je ključno biti dobrog zdravlja.

radiosarajevo.ba