8-mjesečna beba Indi je noćas umrla: “Žena i ja smo ljuti, slomljenog srca i posramljeni”

Svijet

8-mjesečna beba koja je tijekom vikenda isključena s aparata za održavanje života, umrla je tijekom noći, rekao je obiteljski odvjetnik.

Njezini roditelji Dean Gregory i Claire borili su se za poništavanje nekoliko sudskih odluka u vezi s liječenjem njihove kćeri, ali nisu uspjeli.

“Indin život se završio u 1:45. Clare i ja smo ljuti, slomljenog srca i posramljeni. Nacionalna zdravstvena služba i sud ne samo da su joj oduzeli šansu da ima duži život, već su joj oduzeli i dostojanstvo da umre u obiteljskom domu kojem pripada. Uspjeli su u tome da joj uzmu tijelo i dostojanstvo, ali nikada joj ne mogu uzeti dušu”, rekao je njen tata Dean.

Rekao je da su se pokušali “riješiti Indi a da to nitko ne primijeti, ali smo se pobrinuli da je zauvijek pamte”.

Znao sam da je posebna od dana kada se rodila. Claire ju je držala kada je udahnula posljednji put”, dodao je otac.

Indi je rođena u veljači s rijetkom mitohondrijskom bolešću. Britanski liječnici koji su je liječili rekli su da je jako patila i da je liječenje bilo uzaludno.

Prebačena na palijativnu skrb tijekom vikenda nakon što je odbijena žalba njenih roditelja na odluku suda da bude skinuta s aparata. Roditelji su tražili da joj dozvole da je odvedu kući.

Nisu je uspjeli ni prebaciti u bolnicu u Rimu, gdje joj je ponuđen nastavak liječenja, a Italija joj je dala državljanstvo.

Svijet je danima pratio bitku bebe Indi za život, koja se nažalost okončala tužnom viješću.

Molimo Boga da utješi ožalošćene roditelje!novizivot.net