Poznati tekstopisac javno moli pevače: “Pomozite mi da sačuvam kuću, na ulici sam sa ženom i decom”

Region

– Pokušavao sam da stupim u kontakt sa svojim pevačima, ali do njih je teško doći, a nekada su me na kolenima molili da im poklonim hitove – ističe ovaj čovek

Demir Jetula iz Kraljeva, tekstpoisac i kompozitor koji stoji iza hitova Šabana Šaulića “Ako me tražiš”, Dragane Mirković “Mamina i tatina”, Jane “Odvedi me srećo” i brojnih drugi, u najtežoj je životnoj situaciji.

Koliko je sve loše dokazuje i činjenica da je ovaj čovek odlučio da javno traži pomoć od pevača sa kojima je sarađivao.

– Želim da se obratim pevačima i muzičarima da mi finansijski pomognu da rešim stambeni problem svoje četvoročlane porodice. Imam suprugu Mariju i i dve male ćerkice Lolu (12) i Ana Mariju (7). Zovem se Demir Jetula, iz Kraljeva sam i priznati sam tekstopisac i kompozitor folk muzike. Preko 40 godina sam vrlo uspešan na estradi i pisao sam pesme za najveće jugoslovenske zvezde i na taj način značajno doprineo građenju njihovih uspešnih karijera. Nekada sam bio uspešan privrednik (vlasnik RTV Biser iz Kraljeva, bavio se građevinarstvom, ugostiteljstvom, itd.) Igrom sudbine ili lošim poslovnim potezima došao sam u totalni bankrot i praktično sam na ulici sa svojom porodicom. Imam šansu da prizemnu kuću (koju sam ja izgradio) u Kraljevu otkupim u dogovoru s preduzećem iz Beograda (sadašnji vlasnik kuće) i da mi oni skinu hipoteku. Za to mi je potrebno da do 31. decembra 2023. uplatim ostatak od 15.800 evra – naveo je Demir u pismu u kojem moli za pomoć, prenosi Kurir.

Kako kaže, niko od pevača koje je zvao mu se ne javlja.

– Pokušavao sam da stupim u kontakt sa svojim pevačima, ali do njih je teško doći, a nekada su me na kolenima molili da im poklonim hitove. Molim vas da pokrenete “moje zvezde” da mi pomognu da rešim osnovni životni problem. Iz moje “lične karte” možete videti za koga sam sve pisao i koje pesme i koliko sam značajno doprineo afirmaciji i uspehu naših najvećih zvezda. Da kažem i to da nikada u životu nisam dobio ni jedan jedini dinar, niti bilo kakvu novčanu naknadu od bilo kog izvođača – naveo je Jetula.

Inače, osim pomenutih izvođača, Jetula je radio i sa Šemsom Suljaković, Suzanom Jovanović, Zoricom Brunclik, Miletom Kitićem, Milošem Bojanićem, Indirom Radić, Martom Savić, Snežanom Babić Sneki, Kemalom Malovčićem i brojnim drugim izvođačima.

(Telegraf.rs)