Dajana sa mužem pokrala svekra i svekrvu, na računu im nisu ostavili ni dinar: Novac trošili na luksuzan život

Zanimljivosti

Išli su na luksuzne odmore, kupovali skupocene stvari, hvalili se na društvenim mrežama

Pohlepni muž i žena iz Velike Britanije, koji su opljačkali njegove starije roditelje, uzeli im 135.000 evra ušteđevine i na računu im ostavili samo devet centi (manje od jednog dinara), osuđeni su na šest godina zatvora.

Geri Mensel i njegova druga žena Dajana živeli su udobnim životom u predgrađu, ali su želeli da žive kao milioneri.

Nakon što su dobili kontrolu nad finansijskim poslovima njegovih roditelja Freda i Enid Mensel tako što im je dodeljeno punomoćje, par je krenuo da krade njihovu ušteđevinu, rekao je sudija.

Prvo su se uselili u njihovu kuću, a dve godine kasnije su je prodali, ali roditeljima nikada nisu dali novac. Tvrdili su da na njihovom računu ima još oko 57.000 evra, ali je u stvarnosti ostalo samo nekoliko centi, prema rečima policije.

Dajana i njen suprug novac su, između ostalog, trošili na luksuzne odmore. Oni su bili na Jamajci za oko 9.000 evra i u Kape Verdeu za 4.500 evra.

Oko 10.000 evra potrošili su na kozmetičke tretmane i luksuzne tašne, ali to nije sve. Njih dvoje su navodno preuredili svoju kuhinju za 28.000 evra.

Kupili su dijamantski prsten, automobil Land Rover i skupocene parfeme.

Na društvenim mrežama hvalili su se odmorom ka Karibima i skupocenim stvarima.

Neke od ovih luksuznih predmeta istražitelji su pronašli i kada su primetili da je račun roditelja prazan.

Dobili su nalog za pretres i zaplenili luksuzne stvari, a prevarantski par je odmah uhapšen.

U sredu par je osuđen na šest godina zatvora.

“Geri i Dajana su zloupotrebili svoj položaj poverenja, što je imalo razoran uticaj na par. Bilo je jasno da nemaju obzira ili saosećanja za svoje žrtve i sada moraju da razmotre sve posledice svojih postupaka iza rešetaka”, saopštila je policija.(Telegraf.rs)