Mama oboljela od agresivnog tumora na mozgu odbila pobačaj: “Ubojstvo moje bebe me ne bi spasilo”

Zanimljivosti

Mama oboljela od agresivnog tumora na mozgu odbila pobačaj: “Ubojstvo moje bebe me ne bi spasilo”
Mama oboljela od agresivnog tumora na mozgu odbila je pobačaj i po cijenu vlastitog života. Važniji joj je djetetov život od njenog!

Prije nešto više od godinu dana, 30-godišnjoj majci Tashi Kann dijagnosticiran je tumor na mozgu nazvan anaplastični astrositom stupnja III, rijedak i zloćudan oblik raka. Tasha je bila trudna otprilike 20 tjedana sa zdravom djevojčicom.

 

Liječnici su obavijestili Tashu da joj je najveća šansa za preživljavanje da pobaci dijete i odmah započne s kemoterapijom i zračenjem. Međutim, Tasha nije željela okončati život svoje bebe, čak i ako je to značilo da će njezin vlastiti život prije doći kraju.

“Nisam znala što da mislim. Pretpostavljam da sam … mislila da ću umrijeti. Da budem iskrena, svejedno sam mislila da hoću. Pa sam mislila da ću samo održati svoje dijete na životu”, rekla je Tasha.

Tasha je vjerovala da postoji sigurniji put, ne samo za nju, već i za njezino dijete.

Prema Tashinoj GoFundMe stranici, “Nakon mnogo istraživanja i mnogo molitava, Tasha je odlučila da bi njezin najbolji ishod ove bolesti bio da nastavi s trudnoćom i bori se s njom što je prirodnije moguće, odbijajući kemoterapiju i zračenje.”

Gracey Joyce Kann rođena je prošlog listopada. Bila je zdrava i slatka koliko je mogla biti, a obitelj Kann se zaljubila u nju.

Tashin rak rastao je iz središnjeg živčanog sustava i raširio se u tri režnja njezina mozga. Vrlo je agresivan i otporan na liječenje. Operacija nije opcija, a prognoza se za Tashu pogoršala s godina na mjesece. Prognoza je bila 12 mjeseci, a Tasha sada ima 14 mjeseci.

U novom intervjuu za Fox News, prisjeća se svog putovanja.

Ova majka je rekla da se još uvijek živo sjeća trenutka kada je grupa od tri liječnika ušla u njezinu bolničku sobu i stala u podnožje njezina kreveta.

“Svi su me pogledali i rekli mi da su moje najbolje šanse za preživljavanje da pobacim i odmah počnem s liječenjem – što bi mi moglo dati pet do osam godina preživljavanja”, rekla je za Fox News Digital.

“Rekla sam im apsolutno ne.”

Više od godinu dana nakon njezine dijagnoze – prkoseći predviđanjima liječnika – ona je još uvijek živa.

“Bila sam malo uplašena, ali nikad nisam gubila nadu”, rekla je Kann o svojoj dijagnozi. “Znala sam da moram biti jak za svoju bebu.”

Kad je donosila odluku o svojoj skrbi, Kann je rekla da je njezina vjera bila najveći faktor.

“Pobačaj moje bebe nikad mi nije bio opcija jer je to protiv Božje volje”, rekla je.

“Imala sam mnogo dubokih razgovora s Isusom tog tjedna u bolnici i znala sam da će, budem li se držala Gospodina i njegovih obećanja, on čuvati moje dijete.”

“Božje je čudo što smo oboje ovdje.”

Kann ne žali zbog čega sada vodi vlastite medicinske bitke.

“Svaki dan gledam svoju prekrasnu bebu i razmišljam o tome kako im je bilo lako reći mi da pobacim – kao da je ona ništa”, rekla je Tasha za Fox News Digital.

“Da sam poslušala – kao što to čini većina pacijenata, jer vjeruju svojim liječnicima i ne rade vlastita istraživanja – moje dijete ne bi bilo ovdje”, rekla je. “Božje je čudo što smo oboje ovdje.”

Kann sada dobiva skupu imunoterapiju koja će koštati preko 100.000 dolara godišnje.

“Onkologinja je rekla da ne zna kako je moguće da sam još uvijek živa”, rekla je. “Kako može postojati drugi odgovor osim našeg Gospodina i Spasitelja Isusa Krista?”

Priča Tashe Kann pokazuje kako abortus ne mora biti nužan izbor za žene. Umjesto toga, Tasha je odlučila istražiti svoje mogućnosti i odlučila spasiti svoju bebu, koja sada ima deset mjeseci.

Time se zaštitila od tretmana koji bi mogao rezultirati njezinom smrću, a svoje dijete zaštitila je od pobačaja. Njezina zajednica i obitelj uvijek su bili i uvijek će biti tu da je podrže. I ne odustaje.

dnevne.net