Časna sestra isprepadala đake u dubrovačkoj školi, govorila im kako je ‘joga prizivanje vraga

Region

Zbog izjava kako je joga prizivanje vraga i straha među djecom, roditelji su tražili i sastanak s ravnateljicom OŠ Lapad, a u tijeku je ispitivanje svih detalja, piše Dubrovački dnevnik

Časna sestra koja u Osnovnoj školi Lapad predaje vjeronauk učenike je isprepadala izjavama oko joge, a slučaj je eskalirao do te mjere da su roditelji tražili hitan sastanak s ravnateljicom, piše Dubrovački dnevnik.

Kako navode, časna sestra je predavala o drugim religijama u sklopu svog sata te je govorila o hinduizmu i budizmu te spomenula da oni prakticiraju jogu i da ona predstavlja ‘prizivanje vraga’. Kod dijela učenika koji idu na jogu to je izazvalo strah, kao i kod roditelja. Neki navodno pričaju da su djeca u strahu spominjala i odustajanje od joge.

Navodno je vjeroučiteljica govorila i kako kršćani nipošto ne bi smjeli prakticirati jogu te da hinduističke predmete treba spaliti, a ne baciti, jer bi iz njih mogao izaći duh ako se samo bace.

Roditelji su zbog svega tražili sastanak s ravnateljicom, a navodno je u tijeku ispitivanje detalja i okolnosti svega što se odvijalo na vjeronauku.

24sata