Stravični napad u Srbiji: Sin sjekirom nasrnuo na roditelje. Ocu se bore za život, majci posječeno lice

Region

P. M. (44) iz sela Svojnova, nadomak Paraćina, jutros je nakon svađe u porodičnoj kući sjekirom napao i teško povrijedio oca D. M. (70) i majku D. M. (68). Prema saznanjima Nova.rs, osumnjičeni je u nervnom rastrojstvu, ocu zadao teške tjelesne povrede usljed kojih se čovjek bori za život, a majka je u stabilnom stanju.

Osumnjičenom P. M. je po nalogu dežurnog javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Jagodini određeno zadržavanje, a prema nezvaničnim informacijama, do prodičnog nasilja je došlo kada je P. M., inače registrovani psihički bolesnik, sjekirom udario oca u glavu, a onda i sječivom posijekao majku po licu, piše Nova.rs.

Na lice mjesta ubrzo je pored policije izašla i ekipa Hitne pomoći koja je teško povrijeđene roditelje transportovala u Opštu bolnicu u Paraćinu.

Prema našim saznanjima, majka je zadobila više povreda u predjelu lica i nije životno ugrožena, dok se otac sa teškim tjelesnim povredama nalazi u komi i njegov život je ugrožen.

„Otac osumnjičenog je zadobio prijelom lobanje i teške povrede glave. U porodičnoj kući su vidljivi tragovi krvi na više mjesta, a ima i vidljivih udaraca od sječiva po namještaju koji je polomljen“, navodi izvor Nove.

Na licu mjesta se nalaze policija i dežurni javni tužilac, a uviđaj je u toku.

n1