Olujni vetar pravi haos po Srbiji: Drveće pada na kolovoz, ljuljaju se kranovi, u Beogradu pljušti FOTO

Region

Jak vetar stigao je u Srbiju, a prvi na udaru, tokom jutarnjih časova, bio je Čačak, gde je zbog jakih udara došlo i do ljuljanja građevinskih kranova u centru grada, a nekoliko stabala počupano je iz korena. Blokiran je i auto-put Subotica-Novi Sad kod Zmajeva, jer je na njega palo drvo, a i u Beogradu pada kiša i duva jak vetar.

Osim ljuljanja kranova i počupanih stabala, u Čačku se, u ulici Milenka Nikšiča, desio i sudar dva putnička vozila, i to zbog jakog vetra koji je nanosio lišće na put.

Blokiran auto-put kod Zmajeva
Autoput Subotica-Novi Sad blokiran je kod Zmajeva, objavljeno je na Instagram stranici 192.rs. Kako se vidi na snimku, auto-put je blokiran jer je preko njega palo drvo.

„Putevi Srbije“ saopštili su da se na auto-putu Subotica – Novi Sad, kod Zmajeva, smer ka Novom Sadu – saobraćaj odvija preticajnom saobraćajnom trakom.

Na ovom podučju pada kiša i duva jak vetar.

„Za saobraćaj su zatvorene vozna i zaustavna saobraćajna traka. Ekipe su na terenu. Javnost će blagovremeno biti obaveštena o normalizaciji saobraćaja“, kažu u „Putevima Srbije“.

Takođe, jak vetar danas oko 11.30 časova pogodio je i sam Novi Sad, ali druge delove Vojvodine, prenosi portal 021. Snažan vetar nosio je mobilijar po Novom Sadu.

I u Beogradu je oko 13 sati počeo jak pljusak.

RHMZ izdao upozorenje

Republički hidrometeorološki zavod Srbije objavio je najavu na snažne udare vetra olujne jačine u većem delu Srbije.

Kako navode iz RHMZ, tokom dana će na području Srbije biti vetrovito, sa umerenim i jakim jugoistočnim vetrom koji na području južnog Banata povremeno može imati i udare olujne jačine (preko 17 m/s, odnosno oko 60-70 km/h).

„Naoblačenje sa kišom, pljuskovima, jakim i olujnim vetrom, koje je zahvatilo sever Bačke u naredna dva sata će se proširiti na ostatak Vojvodine i zapadnu Srbiju“, navodi se u saopštenju.

nova.rs