Nikola Jokić ponovo briljirao na ivici tripl-dabla, Denver razmontirao Čikago i zaseo na čelo Zapada!

Region

Prvo poluvreme je bilo neizvesno, posle toga se pojavio Džoker…

Aktuelni šampion NBA lige ne planira da stane na početku nove sezone! Dok god je Nikola Jokić na svom prepoznatljivom nivou zaista deluje da će Denver Nagetsi važiti za najozbiljnijeg kandidata da ponove uspeh. U noć između subote i nedelje njihovu osetili su Čikago Bulsi i u “Bol Areni” poraženi su sa 123:101, pa je tako ekipa iz Kolorada došla do skora 6-1 i prvog mesta na Zapadu, pošto sada imaju trijumf više od Golden Stejta.

Loša noć protiv Minesote zaboravljena je ekspresno. Dalas Maveriksi osetili su snagu prošle noći, sada i legendarni Bikovi, pa se ekipa relativno brzo vratila na pobednički kolosek. Ono što ipak može zabrinuti tim je povreda Džamala Mareja.

Nikola Jokić je odigrao pre svega sjajno u trećoj deonici, a meč je okončao sa 28 poena (9/16 FG, 9/9 FT), 16 skokova i 9 asistencija, i tako ponovo za samo jedan uspešan pas za koš ostao bez tripl-dabla!

Domaćin je u prvoj deonici imao rezultat pod kontrolom i uglavnom se kretao u rasponu od jednog do dva poseda plusa, međutim nikako nije uspevao da se “odlepi” i donekle slomi otpor upornog rivala. Kao da je falio pravi poenterski lider u tim trenucima, pa je pred prvu kratku pauzu na semaforu pisali 23:22.

Ekipe su se raspucale u drugih dvanaest minuta, samim tim je i Jokić uspeo do pauze da dođe do dvocifrenog učinka (11 poena). Sve to je bilo dovoljno samo za pristojan minus od dva poena (51:53) što je čak i bilo dobro iz ugla ekipe Majkla Melouna, pošto je zaostatak pretio da bude i veći. Ipak, ono po čemu će se pamtiti ovaj period utakmice jeste povreda Džamala Mareja, zbog koje se više nije vraćao u igru.

A onda je MVP prošlogidšnjeg finala zasijao u punom sjaju u trećem kvartalu. Uz obilatu pomoć ove takmičarske godine vrlo dobrog Redžija Džeksona Nikola je svoj učinak do poslednje deonice popeo na 24 poena i već tada je imao brutalan dabl-dabl dodavši 14 skokova (13 poena i 9 skokova imao je samo u četvrtini).

Već sredinom ovog perioda plus je konačno bio i dvocifren, a kasnije će se ispostaviti da se rival više i nije ozbiljnije približavao. Odmorio je Meloun ponekog nosioca pred samu završnicu, a kada se srpski košarkaš ponovo vratio na tern bilo je pitanje samo kojom razlikom će Denver slaviti.

Do kraja okršaja bio je i na ivici tripl-dabla, na oko 140 sekundi pre kraja asistirao je Kolinu Gilespiju i došao na korak, međutim brzo je zamenjen, a Nagetsi su pobedili skoro pa sa maksimalnim plusom.

Majkl Porter Džunior je poenterski bio odličan u drugom delu meča je na kraju imao 27 poena i 6 skokova. U odsustvu Mareja tokom skoro tri pune četvrtine Redži Džekson se istakao sa 16, dok je Aron Gordon dodao 15 i 12 skokova.

Nikola Vučević je bio najbolji u redovima Čikaga sa 19 i 7 uhvaćenih lopti, dok je Demar Derouzen ubacio 17.

Nagetsi sledeći meč igraju u noći između ponedeljka i utorka protiv Nju Orleansa, a zatim sledei derbi protiv Golden Stejta. Sa druge stran Bulse (2-4) iste noći očekuje duel sa Jutom.

(Telegraf.rs)