Roditelji mole dobre ljude da pomognu njihovim sinovima: Dva brata Vladimir i Aleksandar trebaju pomoć dobrog naroda!

Region

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Vladimira (2015) i Aleksandra (2019) Stefanovića.

Vladimir ima 5 godina, Aleksandar 2 godine. Nemilosrdna genetika je rešila da od tri sina, dvojica imaju urođen deformitet oba stopala. Dg. Q660 Talipes quinovarus (urođeni kongenitalni ujedno i najteži deformitet stopala). Odmah po rođenju, sestre su ih odvojile od majke, zatim nakon nekog vremena vratile u gipsevima od kukova do nožnih prstića.

Plač, oticanje nogu, spadanje gipseva, muka oko nošenja, hranjenja, presvlačenja, spavanja i kupanja. Posle prva četiri meseca u gipsevima, prešli su na ortoze. Usledile su svakodnevne bolne i neprijatne vežbe i ponovo plač jer ih ortoze žuljaju, u njima se ne mogu okrenuti, smanjena im je pokretljivost.

Taman kada su se svi ponadali da je sve u redu i da su stopala izlečena, ona se ponovo deformišu i vrate u oblik “kifle”, ponovo hodaju na spoljašnjoj strani stopala i žale se na bol.Ponovo kreće novi krug, gipseva, ortoza, fizikalnih terapija.

Svakodnevne terapije, vežbe, istezanja, nepravilan hod, deformitet u kukovima, ramenima, kičmi, sve je posledica deformiteta stopala. Više od 5 godina je prošlo u traženju rešenja da im se pomogne, ali su prognoze loše, dosadašnji rezultati lečenja, mali.Zadnja nada im je klinika u Austriji gde su zakazali preglede pred opertivne zahvate. Roditelji su dosadašnje lečenje finansirali sami i istrošili sve resurse, stoga se obraćaju svim humanim ljudima da im pomognu da dodju do novca koji im je potreban da bi Vladimir i Aleksandar otišli u inostranstvo na lečenje.

Sredstva su im potrebna za operacije, rehabilitacije, specijalističke preglede, ortopedska pomagala kao i za putne troškove i smeštaj.

Da Vladimir i Aleksandar slobodno trče sa svojim bratom! Za Vladimirov i Aleksandrov korak ! Budimo humani! Pomozimo Vladimiru i Aleksandru!