Prst na usta za publiku i osveta mladom Dancu: Đoković preživeo sve za polufinale Pariza!

Region

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Parizu posle pobede nad danskim teniserom Holgerom Runeom, sa kojim je prošle godine igrao finale u Bersiju. Tada ga je Rune pobedio i osvojio titulu, a sada je Novak Đoković slavio rezultatom 2:1, po setovima 7:5, 6:7 (3), 6:4.

Opet je Đoković vodio borbu sa publikom, svađao se sa sudijom, pobesneo zbog odluka Runea, morao je i protiv Borisa Bekera, morao je da igra treći set…

Na kraju je sve prebrodio i pobedio Runea.

U polufinalu će igrati protiv boljeg iz meča Aleks de Minor – Andrej Rubljov.

Gledali smo veoma izjednačen prvi set, gde je sve mirisalo na taj-brejk u susretu najboljeg tenisera sveta i trenutno sedmog igrača planete.

U prvih osam gemova na meču, obojica su izgubila ukupno po četiri poen na svoj servis. Bili su sigurni u servis gemovima, bili su sigurni na udarcima koje su započinjali servisima, posebno Novak na drugi servis, a samo dva puta smo videli 30:30 u gemu.

Đoković je na 5:4, kada je Rune prvi put servirao za ostanak u setu, napravio pritisak, ali se Rune dobrim servisima izvukao i izjednačio.

Pri rezultatu 6:5 za Đokovića, Rune se izvukao na 30:30 neverovatnim štop volejem, posle kog mu je Đoković aplaudirao, kao i cela hala, ali je Novak okrenuo gem.

Neutralisao je gem loptu, došao do brejk lopte i na drugi servis Runea napao, izašao na mrežu, osvojio poen bekhend vinerom i tako uzeo prvi set rezultatom 7:5. Doktorska disertacija u najvažnijem gemu.

Početak drugog seta bio je skroz drugačiji, pošto smo videli dva brejka u prva četiri gema.

Đoković je odigrao katastrofalan treći gem i izgubio ga je sa nulom. Pravio je greške u igri, napravio duplu servis grešku i praktično poklonio brejk Runeu. Ali, već u narednom gemu je posle velike borbe odgovorio, vratio brejk i ušao ponovo u egal.

A onda pri rezultatu 5:4 i 30:15 za Đokovića na servis Runea, promašio je Novak forhend, što nije video sudija, da bi se poen nastavio, Rune sačekao i promašio otvorenu paralelu i zatim tražio čelendž. Čelendž je pokazao aut, sudija je dao poen Runeu, zbog čega je Đoković poludeo.

Svađao se sa sudijom i potpuno je pobesneo, a onda je propustio i meč loptu i nije rešio ovaj duel.

Otišlo se u taj-brejk, gde je Rune brzo došao do 3:0, osvojio je sedam poena zaredom i 10 od poslednjih 11 i na kraju lako dobio taj-brejk rezultatom 7:3 protiv indisponiranog Đokovića. Otišlo se u treći odlučujući set.

A onda, na startu trećeg seta, tačnije u trećem gemu, Novak Đoković pravi brejk. Lako lomi Runea i pravi brejk, a onda stavlja prst na uho i pita publiku zašto se sada ne čuju. Bio je majstorski gem, posle kog je potvrdio brejk za 3:1.

Nastala je drama kada je Rune raskrvario ruke i imali smo dužu pauzu, a posle nje je Đoković zadržao nivo, održao brejk i došao do pobede.

Meč ste mogli da pratite uživo na Sportalu.

Tok meča
Novak Đoković – Holger Rune 2:1 (7:5, 6:7, 6:4)
KRAJ MEČA, POBEDA ĐOKOVIĆA

Novak Đoković rešava deseti gem i dolazi do pobede protiv Holgera Runea.

Slavio je rezultatom 2:1, po setovima 7:5, 6:7 (3), 6:4.

7:5, 6:7, 5:4 – Rune se ne predaje. Đoković servira za pobedu.

sportal.blic.rs