Aktivisti u Engleskoj pustili miševe obojene u boje Palestine u McDonald’s (VIDEO)

Svijet

Propalestinski aktivisti su u dva restorana brze hrane McDonald’s u Birminghamu pustili miševe obojene u boje palestinske zastave.

Do prvog incidenta je došlo u ponedjeljak, a policija navodi da je pokrenula istragu.

Na videosnimci događaja objavljenoj na društvenim mrežama vidi se kako muškarac nosi glodavce i baca ih na pod McDonald’sa pred užasnutim posjetiteljima. Zatim je povikao: “Bojkot Izraela” i “Je*i se Izrael”.

Tekst na kraju videa poziva ljude na bojkot svih robnih marki koje su izravno podržavaju “izraelski apartheid”.

Podsjetimo, McDonald’s Israel je dao hiljade besplatnih obroka izraelskoj vojsci. Franšize u nekim većinskim muslimanskim zemljama, kao što su Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Jordan i Turska, zbog toga su se odvojile od izraelske franšize, piše The Guardian.

Policija: Ovo se tretira kao kazneno djelo
Druga pak snimka prikazuje kako djelatnici druge podružnice McDonald’sa u Birminghamu u utorak hvataju miševe obojane crvenom, crnom, zelenom i bijelom bojom te ih stavljaju u plastične spremnike.

“Provodimo istragu nakon što je netko pustio žive glodavce u restoran u blizini Watson Roada. Ovakav postupak nije prihvatljiv ni pod kojim okolnostima te se tretira kao kazneno djelo uznemiravanja javnosti”, priopćila je policija.

n1