Đoković pregazio Ečeverija na startu Pariza: Novak bez muke prošao dalje, Argentinac ga nije ni oznojio!

Showbizz

Siguran meč srpskog tenisera

Srpski teniser, Novak Đoković, uspeo je na sjajan način da započne turnir u Parizu, pošto je sa 2:0 uspeo da slavi protiv Tomasa Ečeverija, po setovima 6:3, 6:2. Ovaj meč je trajao nešto manje od sat i po vremena.

Nakon veoma burnih mečeva i ispadanja favorita u vidu Danila Medevedeva i Karlosa Alkaraza, očekivali su navijači da će i Đokoviću biti teško u ovom meču, ali naprotiv. Novak je očigledno u vrhunskoj formi, iako nije igrao neko vreme, a to je pokazao na startu meča protiv Ečeverija.

Siguran je bio na svoj servis od početka meča, o čemu je svedoči i činjenica da se nije susreo ni sa jednom brejk loptom.

Polako je igrao, čekao je svoju šansu i dočekao ju je u osmom gemu prvog seta, kada je sustigao prednost Ečeverija, onda iskoristio i njegovu nonšalantnost, te je došao do brejka.

Drugi set nije bio ni upola borben kao prvi, Novak je od početka uspostavio svoj primat, iskoristio je prvu brejk loptu i došao do prednosti od 1:0. Odmah je bio siguran na svoj servis, iako se susreo sa prvom brejk loptom na svoj servis.

Ipak, nij eto kaznio Ečeveri i bilo je već izvesno da će Novak veoma lako slaviti.

Uspeo je Ečeveri da uzme jedan gem, ali to je bilo sve. Već u svom idućem servis gemu je Novak bio taj koji je uzeo i novi brejk, te je rutinski dovršio meč.

U narednom kolu, Đoković će igrati protiv Talona Grikspora.

(Telegraf.rs)