Sektolog Pastuović o slavljenju Noći veštica: “Pripazite decu, to je došlo i na naše tlo” – Skrenuo pažnju na važnu stvar

Region

Pred nama je Noć veštica koja se obeležava svakog 31. oktobra, paganski praznik koji godinama izaziva polemike u Srbiji. Jedni su gnušaju tog praznika, naročito sablasne dekoracije, drugi vide još jedan povod za dobru zabavu, a treći priliku za zaradu.

Sledeći pravila potrošačkog mentaliteta, već se pojavljuju obaveštenja o raznoraznim popustima. Povodom toga, gost “Pulsa Srbije” bio je Dimitrije Pastuović, sektolog.

“Kleti, odnosno njihovi potomci Irci i Škoti su taj praznik doneli sa sobom kada su migrilali u Ameriku. Taj praznik je proslava, paganski ritual za dolazak prvog novembra, što je za njih Nova godina. Praznik se zove “Semhajn” , a to je poštovanje kulta mrtvih predaka, što je paganski ritual. Za mene, ali nadam se i za sve, danas je Sveti Luka i Sveti Petar Cetinjski, mi to treba da slavimo. U dva navrata sam bio u Americi kada je bila Noć veštica”, započeo je sektolog, pa opisao kako to izgleda u SAD:

Po svim medijima, narod se upozorava da pripazi svoju decu jer tog dana veliki procenat dece nestaje, a ona verovatno završavaju u nekim satanističkim ritualima. Ogromne su gužve, gomila pijanih i drogiranih ljudi, ne može da se prolazi ulicama, a nažalost je to došlo i na naše tlo. To je pogubno! To je satanistički praznik, nema nikakve veze sa hrićšanstvom”, objašnjava Dimitrije Pastuović.

Sektolog je zatim je odgonetnuo da li su Amerikanci svesni šta slave:

“Veliki broj američkog naroda ima vrlo malo razvijenu svest, oni žive po difoltu, slepo se drže svega, njih štiti zakon, oni veruju u institucije, šta im se servira to jedu. Smatram da veliki procenat njih nije svestan da radi lošu stvar, ali postoji neki vrh koji je svestan kuda to vodi. Čak i ovde, mnoge vaspitačice, profesorke, se žale da roditelji maskiraju decu na današnji dan. Mi definitivno idemo ka tome, ova bolest je veoma uznapredovala i progresivna je, sve ovo je samo jedan segment tog novog doba, a polako ulazi u sve pore društva”, upozorio je Pastuović.

Izvor: espreso.co.rs