Oprez! Stiže gadno nevrijeme

Region

Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni, piše Državni hidrometeorološki zavod

Umjereno do pretežno oblačno i vjetrovito, povremeno s kišom. Mjestimice će biti obilnije oborine te izraženijih pljuskova i grmljavine, osobito na Jadranu i krajevima uz njega, piše DHMZ.

Prognozu vremena možete pratiti svaki dan OVDJE.

– U drugom dijelu dana postupno smanjenje naoblake. Umjeren jugozapadni i južni vjetar, ponegdje i jak, od sredine dana u okretanju na sjeverozapadni, uz prolazno moguće olujne udare. Na Jadranu jako i olujno jugo i južni vjetar u okretanju na jugozapadnjak, poslijepodne i sjeverozapadnjak te prema kraju dana u slabljenju. Najviša dnevna temperatura od 19 do 24 °C.

Budite na oprezu
“Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom”, dodaju iz DHZM-a.

Meteoalarm je upaljen za cijelu Hrvatsku.

Zapadna obala Istre, Kvarner i Kvarnerić, Velebitski kanal, Dalmacija te splitska i riječka regija označeni su narančastim upozorenjem koje vrijeme opisuje kao opasno. Narančasto upozorenje na tim područjima izdano je zbog vjetra, no ponegdje je moguće i grmljavinsko nevrijeme.

24sata