Bilo je sunce i onda se okrenulo u sekundi’: Snažno nevrijeme pogodilo Hrvatsku, padao jak grad

Region

Jača kiša zabilježena je jutros u Zagrebu, uslijed kratkotrajne promjene vremena koje je nastupilo ovog utorka u Hrvatskoj.

Čitatelji portala Večernji.hr iz Zaboka šalju i fotografije i snimke, navodeći kako je pala znatna količina tuče.

Tuča je na području Oroslavja te Velikog Trgovišća. Pala u ranim jutarnjim satima, a zasad nije zabilježena značajnija šteta. Crnilo se nadvilo i iznad Zagreba, najavljujući kako bi do nevremena moglo doći i u glavnom gradu.

“Ovaj čas je pala tuča. Bilo je sunce i u tri sekunde se okrenulo. Nisam stigla pospremiti staviti ni deke i cerade”, ispričala je čitateljica iz Zaboka, dok su neki naveli kako ne pamte tuču u ovo vrijeme godine.

“Bila je poprilično jaka i intenzivna. Nažalost, uništila nam je sve cvijeće na groblju”, javlja čitateljica za Zagorje.com.

 

HAK javlja kako je moguće da se i veća količina kiše zadržala na cestama, a upozoravaju i na opasnost od odrona na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale.

Na Jadranu pak puše jak vjetar, zbog čega je za autobuse na sprat, vozila s priključnim vozilima te motocikle izdana zabrana na autocesti A7 između Rijeke Istok i Šrmike, na državnoj cesti DC1 Vaganac-Ondić i DC217 između mjesta i graničnog prijelaza Ličko Petrovo Selo te na Jadranskoj magistrali (DC8) između čvorova Prapratno i Zaton Doli (poluotok Pelješac). Samo za osobna vozila otvorena je autocesta A6 između čvorova Delnice i Kikovica u oba smjera.

radiosarajevo.ba