Tri radnika poginula u Hamburgu u padu skele, utvrđuje se broj nestalih

Svijet

Najmanje tri radnika poginula su pri padu skele na velikom gradilištu u Hamburgu. Jedan radnik je teško povrijeđen, a, prema pisanju medija, ima i nestalih nakon urušavanja skele. Do nesreće je došlo jutros oko devet sati i iako je najprije bilo objavljeno da je pet radnika poginulo, službene informacije do kojih je došao Bild je da su tri osobe poginule.

Nije poznato koliko osoba se vode kao nestali nakon nesreće. Gradilište je zatvoreno, a blizu 700 građevinskih radnika je poslano kućama.

Identiteti stradalih radnika još nisu objavljeni.

Kako izvještava NDR, spasioci i hitna služba su i dalje na terenu. Prema prvim informacijama, radnici su pali sa osmog sprata na skeli. Na mjestu nesreće su i teške mašine za otkopavanje.

Ovo gradilište je jedno od najvećih u Hamburgu i tu radi oko 1.500 radnika. Na tom gradilištu grade se prodavnice, restorani, poslovni prostori, autobuska stanica kao i hoteli i apartmani.

“Niko u početku nije znao šta se desilo“, kaže radnik Falko Baranovski u intervjuu za njemačku novinsku agenciju DPA, prenosi RTl.

Mnogi građevinski radnici su u šoku.

„Sad stvarno razmišljam da li ću opet na takvu skelu. Sad sam jako uplašen”, rekao je radnik Niko Grubešić.

Glasnogovornik vatrogasnog odjela u Hamburgu Philipp Baumann izjavio je da vatrogasna služba radi pod teškim okolnostima te da pretpostavljaju da ispod ruševina ima još ljudi.

Prema pisanju RTL-a trenutno je u toku prebrojavanje radnika kako bi se utvrdilo koliko ih je nestalo.

n1