LUSTERI OD SVAROVSKI KRISTALA, KLAVIRI, ZLATNA OGLEDALA Zavirite U Svaki Kutak ZAMKA Dragane Mirković, Jedan Detalj Nosi SIMBOLIKU

Showbizz

LUSTERI OD SVAROVSKI KRISTALA, KLAVIRI, ZLATNA OGLEDALA Zavirite u svaki kutak ZAMKA Dragane Mirković, jedan detalj nosi SIMBOLIKU

Dragana Mirković, ekskluzivno za Kurir televiziju, u okviru takmičarskog šoua “Rame uz rame sa Draganom”, koji se emituje subotom i nedeljom od 21 čas, otvorila je vrata svog dvorca Ebenfurt. Folk zvezda pre dve decenije je sa suprugom Tonijem Bijelićem kupila ovu građevinu i godinama ulagala da je iz stanja ruševine vrati u prvobitno stanje.

 

Velelepni zamak Ebenfurt vredi čitavo bogatstvo, a pevačica je sa velikom ljubavlju i pažnjom vodila računa o svakom detalju. Sve oduše suvim luksuzom, gledalo se na svaki detalj. Kristalni lusteri, pozlaćena ogledala na svakom koraku, umetničke slike, a nije se moglo ni bez muzike, pa je tu i nekoliko klavira, a jedan detalj je sve oduševio – šlem koji su nosili stari Rimljani. Ono što još oduševljava jeste i vozni park, a besne mašine su poređane na samom ulazi u velelepni dvorac.

Naime, poznato je da ovo zdanje ima poseban kulturno-istorijski značaj. Jedna od najzanimljivijih činjenica zapravo jeste da je u zamku živela Marija Terezija, koja je krajem 18. veka često boravila u njemu i molila se u kapeli koja se takođe nalazi u Draganinom domu.

Enterijer dvorca Dragana i Toni su zajedno osmislili, poseban akcenat je na belim, zlatnim i bež tonovima koji unutrašnjosti daju prefinjenu notu, a posebnu pažnju privlače antički motivi, unikatni predmeti i komadi nameštaja kao i lusteri ukrašeni Svarovski kristalima.

 

kurir.rs