Tyson Fury ‘za dlaku’ pobijedio Ngannoua! Francis ga slao na pod, ali boksač je ipak slavio

Zanimljivosti

Gledali smo jako dobrih deset rundi, malo je tko očekivao da će Ngannou moći boksati do kraja meča, ali ne samo da je boksao, već je pružio jako dobar otpor Furyju i jednom ga poslao na pod

Sudačke kartice rekle su 95-94 Ngannou, 96-93 Fury, 95-94 Fury što je značilo da je Tyson Fury (35, 34-0-1) i dalje neporažen, ali skupo mu je ‘prodao kožu’ bivši UFC-ov teškaški prvak Francis Ngannou (37, 0-1)! Pokazao je Kamerunac koliko može biti opasan, u trećoj je rundi slavio s 10-8 jer je desnim krošeom iza uha poslao ‘Gypsy Kinga’ na pod, ali nedostajalo mu je još malo za pobjedu protiv boksačkog prvaka u teškoj kategoriji.

Shvatio je Tyson na početku da Ngannou ima ‘teške ruke’, a odlično je Kamerunac pogađao krošeima. Pokazao je koliko je jak, a poseban je vjetar u leđa dobio nakon što je u trećoj rundi poslao na pod Furyja. Nakon toga je odlično odradio rundu pa krenuo kondicijski padati, ali i dalje je bio opasan. Fury je, s druge strane, bio iznimno strpljiv i slušao poruke kuta, a gađao je direktima i koristio ‘svoje dvorište’ te skupljao bodove u rundama. Preuzimao je inicijativu kako je meč odmicao, ali Fury nije odustajao svih deset rundi.

Moralnih smo se pobjednika naslušali dovoljno, ali treba čestitati Francisu na pruženom meču u profesionalnom boksačkom debiju. Napravio bi probleme mnogim boksačima, neke gotovo sigurno i pobijedio, ali pokazao je da može. Posebice čelnom čovjeku UFC-a Dani Whiteu koji mu nije dopuštao upuštanje u boksačke vode pa je otišao u PFL.

Bilo kako bilo, nakon meča je i Fury čestitao protivniku na nevjerojatnom nastupu, a zatim je pojasnio kako je njegov sljedeći meč onaj za ujedinjene titula po WBA-u, WBO-u, WBC-u i IBF-u protiv Oleksandra Usika (36, 21-0).

24sata