Brad Pitt razotkrio vezu Angeline Jolie s ruskim oligarhom, a sve zahvaljujući mailovima

Showbizz

Blisko prijateljstvo glumice Angeline Jolie s ruskim oligarhom Jurijem Sheflerom, čovjekom koji je optužen za urotu s njom protiv njenog bivšeg supruga Brada Pitta, otkriveno je preko emaila koji je poslao sam biznismen.

U njemu poziva Jolie da provede noć u njegovom škotskom dvorcu.

Shefler je poručio da Angelina Jolie treba njega posjetiti na imanju Tulchan u Škotskoj, nekoliko mjeseci nakon što mu je prepisala svoju polovinu vinograda koju je posjedovala s Brad Pittom.

Taj je potez pokrenuo rat između bivših supružnika, koji još uvijek traje. Nakon što je Jolie u oktobru 2021. prodala Shefleru svoj udio u francuskoj vinariji, Chateau Miraval, Pitt je tužio za kršenje ugovora, a od tada optužuje Sheflerovu kompaniju za ‘pokušaj neprijateljskog preuzimanja’ vinskog poslovanja.

Sada, razmjena mailova između Sheflera i Jolie, koja je uključena u niz novih sudskih dokumenata koje su dostavili advokati 59-godišnjeg glumca, pokazuje koliko je jaka njihova veza, pri čemu barun votke optužuje Pitta za pokušaj ‘sabotiranja’ njihovog poslovnog odnosa.

U poruci od 25. maja 2022., Shefler je napisao Jolie da su ona i njeno šestero djece dobrodošli da ga posjete u njegovom domu te je naglasio zvijezdi da mu se može obratiti ako joj ikad zatreba njegova pomoć.

Nije poznato je li glumica ikada otišla na odmor u dvorac.

Bračni par koji se razveo 2016., 2008. su kupili vinograd koji se nalazi na jugu Francuske i postali ravnopravni vlasnici imanja, kao i preduzeća za proizvodnju vina. Jolie je svoj dio prodala Tenute del Mondo, vinskom odjelu grupe Stol, u vlasništvu ruskog biznismena Sheflera u listopadu 2021. Pitt je tvrdio da je njegova bivša povukla potez bez da ga je o tome obavijestila, te je optužio da je pokušala ‘namjerno naštetiti poslovnom ugledu’ i potkopati njegovu investiciju dok se ‘nepravedno obogatila’.

“Brad je kroz značajna finansijska ulaganja i godine truda izgradio vrlo uspješnu porodičnu kompaniju. Miravalu je u skladu s tim značajno porasla vrijednost od 2008. i sada vrijedi stotine miliona dolara. Angelina je nastavila, a zatim i izvršila navodnu prodaju u tajnosti, namjerno držeći Brada u neznanju i svjesno kršela njegova ugovorna prava”, napisali su Pittovi advokati tada.

No u mailu koji je dobio Vanity Fair, Jolie je navodno rekla Pittu 21. januara 2021. da planira prodati svoj udio u kompaniji jer ‘ne želi biti uključena u posao koji je usredotočen na alkohol ili ponovno posjetiti mjesto koje je označilo početak kraja njihove porodice. List je izvijestio da je Pitt planirao od nje kupiti dionice, ali nakon što je odbila potpisati ugovor o tajnosti koji bi je spriječio da javno govori o njihovoj zloglasnoj svađi u avionu, pregovori su propali.

Pitt je u svojoj tužbi naveo da je odustala od njihovog dogovora jer je bila ljuta zbog odluke o starateljstvu koja uključuje njihovu djecu, te da je on saznao da je prodala svoje dionice Stoli grupi preko medija, piše Tportal.

radiosarajevo.ba