OVO JE STUDENTKINJA KOJA JE PALA SA ČETIRI METRA VISINE Pre dve nedelje proglašena za najboljeg ženskog sudiju u tekvondou (FOTO)

Region

Studentkinja M. P. (22) pala je jutros oko 9 časova između stepeništa u holu Fakulteta tehničkih nauka dok je čekala da počne predavanje, naočigled svojih kolega, a kako je navedeno u zvaničnom saopštenju ove obrazovne ustanove, njoj je pozlilo, nakon čega je usledio pad. Kako “Blic” saznaje, M. P. je pored redovnih studija na pomenutom fakultetu ujedno i sudija u tekvondou.

M. P. koja je jutros pala sa oko četiri metra visine u holu fakulteta trenutno je u teškom zdravstvenom stanju, a kako je potvrđeno za “Blic” nakon sprovedenog dijagnostičkog protokola pacijentkinja je primljena na Kliniku za anesteziju i intenzivnu terapiju gde se sprovode mere intenzivnog lečenja.

Nije još uvek poznato zbog čega je ovoj mladoj devojci pozlilo, nakon čega se onesvestila i pala preko ograde stepenica, a kako saznajemo, pre nepune dve nedelje ona je na međunarodnom takmičenju tekvondou proglašena za najboljeg ženskog sudiju.

Fakultet: Svesni smo teškog trenutka
Podsetimo, povodom nesrećnog slučaja koji se dogodio jutros u holu Fakulteta tehničkih nauka, oglasila se i pomenuta ustanova.

– Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu obaveštava javnost o nesrećnom događaju koji se desio u petak, 27. oktobra 2023. godine oko 9 časova kada je studentkinji M. P. pozlilo nakon čega je pala na stepeništu Fakulteta i zadobila telesne povrede. Na lice mesta je ubrzo stigla ekipa Hitne pomoći i studentkinja je odvezena u Urgentni centar Vojvodine. O događaju je odmah obaveštena i policija koja je izvršila uviđaj.

Svesni smo teškog trenutka za M. P. i njenu porodicu i izražavamo saosećajnost sa njima. O zdravstvenom stanju naše studentkinje javnost će biti obaveštena u narednim satima, kada Klinički centar Vojvodine izvrši neophodne preglede i analize i daju ocenu trenutnog zdravstvenog stanja povređene M. P.

Deo zgrade u kom se dogodila nesreća je zatvoren zbog uviđaja policije. U ostalim delovima Fakulteta aktivnosti se obavljaju prema predviđenom rasporedu – navodi se u saopštenju.

“U životu nismo videli toliko krvi”
Kako smo ranije pisali, očevici tragičnog događaja tvrde da nikada u životu nisu videli toliko krvi.

– Studenti su bili tu, čekali da počne predavanje, u blizini je stepenište i samo je pretpostavka da se naslonila i nekako okliznula. U životu nismo videli toliko krvi, odmah smo zvali Hitnu i rečeno nam je da je ne pomeramo, oni su brzo stigli – rekao je za “Blic” jedan od svedoka pada.

blic.rs