Otkriveni jezivi detalji ubistva lepe Alme: Suprug joj pucao u potiljak, dok je umirala dozivala ćerkicu

Region

Neću se libiti što je dete tu, ubiću te, pretio je Hodžić supruzi, a pretnju je ostvario 4. jula 2021. ispalivši Almi hitac iz pištolja u potiljak

Veće Kantonalnog suda u Sarajevu juče je nakon ponovljenog postupka izreklo presudu kojom je Eldin Hodžić ponovo osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 35 godina zbog počinjenog teškog slučaja nasilja u porodici, kojom prilikom je ubio suprugu Almu Kadić.

Osim za ovo krivično delo Hodžić je osuđen i za ugrožavanje sigurnosti i krivično delo kažnjivo po Zakonu o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije KS, piše Avaz.

Prilikom izricanja presude koja je i dalje jedna od najvećih izrečenih za nasilje u porodici, sudija je izneo hronologiju nasilja i zlostavljanja koju je Eldin Hodžić sprovodio nad suprugom Almom.

Psihički i fizički ju je zlostavljao od 2017. godine. Tako je 18. maja 2017. došao pred kuću u Boljakovom Potoku u 14.30 sati da preuzme njihovu ćerkicu. Napao je Almu udarivši je dlanom po licu. Kada je krenuo da joj zada udarac pesnicom u tome ga je sprečila Almina majka Sevda Kadić.

Istog meseca Opštinski sud mu je izrekao zaštitnu meru zabrane približavanja žrtvi, uhođenja i uznemiravanja u trajanju od šest meseci.

To Hodžića, kako je rekao sudija, nije zaustavilo u zlostavljanju.

On je 1. avgusta 2020. godine slao poruku Almi: “Gde si dromfuljo jedna, jesi li se dobro i…….a”.

Sutradan 2. avgusta Opštinski sud Sarajevo mu ponovo izriče meru zabrana približavanja, uhođenja i uznemiravanja žrtve u trajanju od šest meseci.

Ovu meru je prekršio 4. septembra, 2020. godine, zatim 13, 14. i 16. septembra 2020. dolazeći pred kuću u Boljakov Potok, uznemiravajući porodicu, pozivajući Almu na mobilni brutalno je vređajući : “D…o jedna, j…. ti mater, j…. se za pare”.

Opštinski sud Sarajevo 15. decembra 2020. godine izrekao mu je novčanu kaznu, ali je i pored toga nastavio s fizičkim zlostavljanjem. Tako ju je 15. januara 2021. godine ponovo fiziči napao udarivši je pesnicom u glavu. Zbog svega Alma Kadić je 22. januara 2021. godine podnela zahtev za razvod braka.

Nastavio je sa uhođenjem, pratio ju je kad je išla i vraćala se s posla.

Hodžić je 21. aprila 2021. oko 20.30 sati ponovo došao pred kuću u Boljakovom Potoku i ponovo je gnusno vređao i izneo pretnju da će je ubiti.

“Šta je k…….., jesi li to došla iz j……..Neću se libiti što je dete tu, ubiću te”, zapretio je Hodžić što je na kraju i uradio 4. jula 2021. ispalivši Almi hitac iz pištolja u potiljak.

Prema mišljenju veštaka kod Hodžića je uočen poremećaj strukture ličnosti. Utvrdili su da je sklon činjenju krivičnih dela, impulsivnim i ishitrenim reakcijama.

I pored brojnih prijava policiji i Centrima za socijalni rad, sistem nije zaštitio Almu, piše Avaz. Hodžić dok nije počinio zločin nijednog dana nije bio u pritvoru.

Majka Sevda Kadić ponovo je juče prilikom izricanja presude morala da sluša užasne detalje koji su doveli do ubistva.

Hodžić je 4. jula 2021. u 17.30 sati došao pred kuću u Boljakovom Potoku da preda dete. Prvo je nasrnuo na Sevdu, koju je prskao vodom iz plastičnog pištolja, a onda je podigao majicu da bi pokazao pištolj koji je imao za pojasom.

Potom je Sevdu izvukao ispred kuće i udarao je nogom u predelu nogu i rebara. Uhvatio je i prislonio joj pištolj na slepoočnicu, nakon čega mu je Sevda rekla: “Pucaj, hajde pucaj!“ Alma je bila na stepenicama s mobilnim u rukama i povikala: „Pusti mi majku!“ Hodžić je utrčao u kuću, uhvatio Almu za kosu govoreći: „K****, je l’ ti to zoveš policiju, majku ti je**m.“

Odvukao je potom Almu ispred kuće, držao ju je za kosu i udario je pištoljem po glavi. Dok je bila u polupognutom položaju, zvala je: „Majko, majko!“ Hodžić je potom rekao: „Sad ću te ubiti, j**em ti familiju“ i ispalio Almi hitac u potiljak. Dok je umirala, Alma je izgovarala ime svoje ćerkice.

(Telegraf.rs)