“SRPSKI SNAJPER” ZAPALIO AMERIKU: Nikad niste čuli za njega, a svi elitni koledži se otimaju za našeg Aleksandra!

Zanimljivosti

Aleksandar Alston je nova srednjoškolska senzacija u Americi, a mogli bismo da ga vidimo u narednim godinama u dresu Srbije!

Srbija bi mogla uskoro da dobije novo pojačanje iz Amerike! U pitanju je Aleksandar Alston, srednjoškolac koji je “zapalio” koledže u Americi. Krilni centar američko-srpskog porekla je imao ponude od Nju Meksika, Vestern Ilinoisa, Bredlija, Džordžije Tek, Džordžtauna, Oregona, Lojole, Arizone, Tulse, Džordžije, Indjane, Ilinoisa, Kalifornije, Ajove, Kalponija, Tenesija, Oklahome, Brajanta, LSU-a i Ohaja da se pridruži njihovim koledž timovima, ali se ipak na kraju odlučio za Ksavijer!

Alston je rođen 2007. godine, igra na poziciji krilnog centra, levoruk je i stručnjaci ga svrstavaju u 60 najboljih srednjoškolskih igrača u jegovoj generaciji. U srednjoj školi je igrao za Kenvud Akademiju iz Čikaga i bio je redovan na raznim košarkaškim kampovima, a svoje srpsko poreklo stalno ističe i na društvenim mrežama mu je nadikam “srpski snajper”. Takođe je redovno igrao na turnirima Srpskog Narodnog Saveza na kojima su se prethodnih godina pojavljivali košarkaši srpsko-američkog porekl poput Frenka Kaminskog, Saše Stefanovića i Nika Rakočevića

Alston je visok 208 centimetara i težak oko 90 kilograma. Nije klasična već više “streč” četvorka sa dobrim pšutem za tri poena, a u svojoj srednjoj školi je u prethodnoj godini bio jedan od najboljih strelaca. Pogledajte kako on izgleda:

IZVOR: MONDO/NIKOLA LALOVIĆ