Sramota koja se ne zaboravlja: Dušan Savić se smejao dok je devojka pričala o silovanju, a i dan danas dolazi na svako suđenje

Region

“Da li ovaj nesrećnik mora baš sve pogrešno da radi?”, bilo je jedno od pitanja koje su se pojavila na društvenim mrežama.

Legendarni fudbaler Crvene zvezde Dušan Savić se nepogrešivo pojavljuje na sudu kada god traje proces protiv vlasnika škole glume Miroslava Aleksića koji je optužen za silovanje i polno uznemiravanje sedam polaznica iz te škole.

Čak ni nakon sramnog postupka nije odustao od svoje namere da podržava prijatelja. Savić se smejao dok je jedna od devojaka govorila užase koje je preživela.

Jedna od žrtava je ispričala šta je preživela u školi glume.

„Zlostavljana sam, mislim da sam silovana, dodirivao me je, on je bio profesor, iskoristio je moje poverenje. Imala sam tada 18 godina, nisam bila svesna onoga što mi se dešavalo, nisam znala kako da reagujem. Kada sam shvatila da sam silovana, osetila sam se posramljeno i poniženo. On za mene nije bio neki stranac, koji vas uhvati na ulici pa bežite, ja sam na njega gledala kao na oca“, rekla je devojka u svom iskazu.

Ove reči I. V., jedne od žrtava u postupku protiv vlasnika škole glume „Stvar srca“ Miroslava Mike Aleksića, koja je nekoliko sati odgovarala na pitanja Aleksićevog branioca, izazvale su smeh u sudnici Višeg suda u Beogradu.

Naime, bračni par, bivši fudbaler Dule Savić i njegova supruga Marina Rajević Savić, glasno su se smejali dok je žrtva ovo govorila. Inače, bračni par na svakom suđenju pružaju podršku učitelju glume, optuženom za silovanje i seksualno zlostavljanje nekoliko učenica.

I. V., jedna od učenica koja je zajedno sa glumicama Milenom Radulović i Ivom Ilinčić, 16. januara 2020. podnela krivičnu prijavu protiv Aleksića, odgovarajući na pitanja, objasnila je da je u školu išla od devete do osamnaeste godine, kao i da je pred kraj pohađanja, poslednjih sedam meseci trpela seskualno zlostavljanje.

„Svakodnevno sam plakala i povraćala sedam meseci u svoja četiri zida, kada mama i tata nisu bili tu. Kada izađem napolje, trudila sam se da se ponašam normalno, tada sam bila četvrti razred gimnazije. Potiskivala sam to u sebi i nastavljala da dolazim u školu glume, dugo sam bila deo te zajednice, osećala sam pripadnost, pokušavala sam da ubedim sebe da me Mika sigurno ne bi povredio jer sam njemu verovala kao ocu“, pričala je u sudnici I. V. drhtavim glasom.

Savić je i nakon svega odlučio da i dalje podržava čoveka koji je optužen za užasne stvari, a na sud je često ulazio sa ogromnim osmehom.

nova.rs