VIDEO Cristiano Ronaldo stigao je u Zenicu! Nitko mu nije smio prići, evo što je Portugal tražio

Region

Naravno, portugalske zvijezde izazvale su veliku pozornost javnosti u BiH, no domaćini su se potrudili da im nitko ne ugrožava privatnost i da im ne fali ni ptičjeg mlijeka. Pod budnim okom policajaca i zaštitara ulazili su u hotel

Gdje god nogom kroči jedan od najvećih u povijesti izazove veliku euforiju. Cristiano Ronaldo u nedjelju je s ostatkom portugalske reprezentacije stigao u Zenicu gdje će na Bilinom polju u ponedjeljak igrati protiv BiH u osmom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Portugal je već osigurao turnir u Njemačkoj, ali je Roberto Martinez svejedno poveo najbolje igrače.

Naravno, portugalske zvijezde izazvale su veliku pozornost javnosti u BiH, no domaćini su se potrudili da im nitko ne ugrožava privatnost i da im ne fali ni ptičjeg mlijeka. Pod budnim okom policajaca i zaštitara ulazili su u hotel, a navijačima je bio zabranjen prilazak pa se nitko nije uspio fotografirati s igračima. Tijekom dva dana u Zenici čuvat će ih više od 50 policajaca. Bit će tu i zaštitari pa će biti zaštićeniji od ličkih medvjeda, a imali su i posebne zahtjeve.

Boravit će u hotelu Zenica koji će sljedeća dva dana biti zatvoren za ostale goste, baš kao i parking. Također, tražili su sobe za masažu i sastanke, a s njima je u BiH došao i kuhar koji će se osobno pobrinuti da Cristiano Ronaldo i ostali igrači jedu samo zdrave i provjerene namirnice.

BiH se nalazi na četvrtom mjestu u skupini i nužna joj je senzacionalna pobjeda za ostanak u igri za izravan plasman na Euro. No, ‘zmajevi’ tijekom povijesti baš i nisu imali sreće s Portugalcima. Prije 14 godina, kada je legendarni Ćiro Blažević bio izbornik, izgubili su dvaput po 1-0 u play-offu i ostali bez Svjetskog prvenstva u JAR-u.

Nisu imali sreće niti dvije godine kasnije kada ih je ždrijeb opet spojio u play-offu, ovaj put za Europsko prvenstvo. U Zenici je bilo 0-0, ali četiri dana kasnije nastradali su 6-2.

24sata