“Živele smo u stanu bez struje”: Dirljiva ispovest Ljiljane Jakšić tera suze na oči – Ovako je prevazišla probleme

Region

Glumica Ljiljana Jakšić otvorila je dušu i u emotivnoj ispovesti podelila neke detalje iz svog života sa kojima javnost do sada nije bila upoznata. Vrlo otvoreno pričala je o periodu iz detinjstva kada su joj se razveli roditelji, ali i o danima u Vojvodini koji su na nju, kako kaže, ostavili snažan utisak.

Pričajući o tome, glumica se vratila u period kada su majka, sestra i ona živele u stanu u kome nije bilo struje, pošto majka nije imala novca da plati račune.

“I onda kada sam bila mala i ne baš u okolnostima koja odgovaraju deci, ili bilo kome, mi smo živeli u stanu u kom nije bilo struje, bila je isključena, mama nije mogla da plati, tako smo se borili i sa tim, ja sam i tada te okolnosti doživljavala kao trenutne, ne kao nešto strašno, nego to je trenutno i to će se srediti, to će se završiti i mi ćemo izaći iz toga. Ja sam tada to negde doživljavala pozitivno, preskočićemo ovo i idemo dalje. I kada sam plakala u životu, ja sam umela da isplačem tu tugu, te trenutke, ali negde u malom mozgu uvek sam imala neko svetlo i neki osećaj da će se to sada rešiti. Sad će se situacija promeniti”, kaže glumica i dodaje:

“Taj odlazak u pozorište mi je bio svetla tačka, bila mi je jedan divna atmosfera u koju smo sestra i ja odlazile. To je prosto ta slamka za koju smo se uhvatile i osetila sam da je to neko rešenje, trenutno rešenje, ali je trenutno rešenje, rešenje situacije u kojoj smo mama, sestra i ja. Tako da, ta nada i vera da će biti dobro, da će biti sve bolje i bolje, da će biti najbolje to sam gajila još od tih malih nogu pa i kroz akademiju”, ispričala je poznata glumica gostujući u emisiji “Na terapiji sa Slavicom Đukić Dejanović”, na Blic Televiziji.

Ljiljana je poznata javnosti kao glumica, a sada je otkrila ko je ona zapravo kada kamere nisu upaljene.

“Ja sam uvek volela da se setim profesora Branka Pleša koji je govorio: “Glumac bi trebalo u privatnom životu uvek da bude pozadinac, neko ko više sa strane posmatra šta se dešava kod njega u životu, nego da bude u centru pažnje”. To se meni izuzetno, ne dopalo, nego sam to prosto prisvojila i ja mislim da je to pravi način da glumac dobro funkcioniše jer, život je naš materijal koji mi obrađujemo i sa kojim radimo, to je naše oruđe i zato sam u privatnom životu, kako bih rekla, povučena, ne eksponiram se, opuštena sam, ne volim da držim banku, što bi rekli, ili da vodim glavnu reč. Neko sam ko više voli da posmatra čak i svoje kolege. Malo pričam i više volim da gledam, da beležim, da registrujem, i da punim svoje fioke koje će mi jednom zatrebati. I, to je to, mislim da sam tako jača”, poručuje Ljiljana Jakšić.

Izvor: blic.rs