POZNATI METEOROLOG DINO DUNDIĆ: “RAJA MEĆI ZIMSKE GUME I PROVJERI ANTIFRIZ”

Region

Najpoznatiji meteorolog hobist Dino Dundić prognozira promjenu vremena i dolazak kiše i bijelih pahulja od 15.10.2023. godine.

Svakako pratimo ovaj nalet koji nam dolazi od nedjelje na ponedjeljak 15-16.10.2023. direkt s Sjevernog Atlantika, preko Alpa. Kombinacija jako hladnog zraka koji će nam doći preko Alpa porijeklom s Arktika i vlažnog sredozemnog koje će donjeti ciklone, donjet će i prve pahulje nakon dugog i toplog ljeta na visini od cca 1000 mnv kolika je sada snježna granica…..

Modeli ukupnih akumulacija što kiša, što sniga u planini su se izrazito popravili, te bi obora moglo biti obilato…. Nadam se da su i zimske službe spremne za čistit snijeg idući tjedan

Poslao je i upozorenje svim prijateljima koji ga prate na njegovoj Facebook stranici: “Raja meći zimske gume i provjeri antifriz. Za drva neću ni da govorim. Do nedjelje ima još fore”

Mnogi se tada smijaše slušajući promašene prognoze “labudova” o nikad toplijoj zimi 2023/2024….UPS “Ledeni šamar” od PV stiže, te bi osim gašenja “Babljeg Lita”, mnoge bi “stručnjake lake strunje i mlake vode”, PV mogao setirati na tvorničke postavke

Kako piše Crna-Hronika poznati meteorolog Dino Dundić potvrdio je dolazak padavina od 16-tog oktobra koje će zahvatit skoro cijelu BiH.

“I tako labudi rekoše “sveže leto”, pa ti isti rekoše i “topla zima 2023/2024”, a evo modeli icrtaše i uranjeni snijeg u drugoj polovici 10-tog mjeseca s prvim jačim naletom “Polar Vortex-a”

Prateći tmp mape kroz jutro, vidljivo je da se kontinent pothlađuje solidno brzo, a sjeverniji krajevi poprimaju i plavu boju (to je ona oko 0 °C i ispod s minusima 🥶🥶🥶🥶🐧🐧)….

Dakle sve ide svojim tijekom i ova zima ima naznake da bude poštena, a ne nikako topla kako je pojedini stručnjaci predviđaju, kako oni kažu zbog jakog “El Nina” na sjevernom Pacifiku….
E upravo taj njihov jaki “El Nino” je počeo intezivno slabiti jer ga nadjačavaju hladne struje iz Sibira, koje donosi, a tko drugi do “Polar Vortex”….

crna hronika.info