Evo šta se desilo sa dečakom koji je maltretirao vršnjake u Barajevu: Đaci POSLE MESEC DANA ponovo u školi

Region

Dečak iz Barajeva koji je maltretirao svoje vršnjake iz razreda Osnovne škole “Knez Sima Marković” u Barajevu, a zbog kojeg četiri nedelje nisu odlazili na nastavu biće prebačen u drugu školu, saznaje “Blic”.

Kako saznajemo, deca pomenute škole danas su se vratila u đačke klupe.

Imali smo sastanak sa direktorom škole, kome je prisustvovao i Centar za socijalni rad. Rečeno nam je da će đak promeniti školu, a dok se to ne desi nastavu će pratiti onlajn. Zbog toga smo odlučili da se naša deca vrate u školu – kaže za “Blic” presrećni otac.

“Deca sada sa osmehom odlaze u školu”
Dodaje i da su deca presrećna, jer je konačno rešen problem koji su imali.

– Ne zna se ko je više srećniji, da li deca ili roditelji. Deca sada sa osmehom odlaze u školu, a mi više ne moramo da brinemo – kaže otac jednog od dečaka koji ide u taj razred.

Kako je “Blic” ranije pisao, agonija kroz koju su roditelji i njihova deca zbog vršnjačkog nasilja jednog dečaka trajala je godinu dana. Prema rečima roditelja, niko od nadležnih institucija nije reagovao sve do danas!

Cela ova situacija bila je jako teška za nas. Konačno je sve rešeno i nadamo se da više neće biti ovakvih problema. Ne samo u našoj školi, već ni u jednoj drugoj – kaže otac.

“Nije uspeo pokušaj da dobije ličnog pratioca”
Kako su nam ranije ispričali roditelji, pre nekoliko dana direktor škole ih je obavestio da je majka konačno pristala da maloletnik dobije ličnog pratioca koji će mu pomagati tokom nastave i odmora. Međutim, zbog unapred zakazanih obaveza, ta osoba nije mogla odmah da preuzme ulogu, što je dovelo do neizbežnog odlaganja.

U međuvremenu, nadležni su pronašli novo rešenje i doneta je odluka u dogovoru sa roditeljima dečaka koji je vršio nasilje, da bi bilo najbolje za sve da nastavi školovanje u drugoj školi.

– Svakog dana kada sam slao dete u školi, imao sam osećaj kao da ga šaljem na ratište. Taj dečak je dosta krupan i jak. Ometa časove, cepa deci sveske i vežbanke. Neretko ih bode šestarom, davi, fizički nasrće na njih – rekli su ranije roditelji.

Prema njihovim rečima, nekoliko dece je čak završilo i u bolnici sa teškim povredama, te da je to bio alarm da deca više ne odlaze na nastavu. Posle četiri nedelje, deca su vraćena u školske klupe i ovaj problem je rešen!

– Zahvalni smo svima koji su pomogli da se ovaj gorući problem reši. Hvala i medijima, bez kojih ovaj problem verovatno ne bi bio rešen – rekao je otac.

blic.rs