AMBASADORICA IZRAELA U BIH PORUČILA KOMŠIĆU: S KOJE STRANE HISTORIJE ĆETE OSTATI ZAPAMĆENI?

Region

Ambasadorica Izraela za Albaniju i Bosnu i Hercegovinu Galit Peleg odgovorila je na reakciju Željka Komšića glede najnovijeg napada Hamasa na Izrael.

Podsjetimo, Komšić je “neopreznom i sebičnom” ocijenio izjavu predsjedavajuće Vijeća ministara BiH Borjane Krišto koja je iskazala nedvosmislenu podršku Izraelu nakon terorističkih napada Hamasa.

Njen odgovor prenosimo u cijelosti…

“Jučer sam u medijima pročitala da predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić nije bio zadovoljan reakcijom predsjedateljice Vijeća ministara Borjane Krišto na Hamasov teroristički masakr u Izraelu prošle subote.

900 muškaraca, žena, djece i beba, poubijanih u jednom danu od strane Hamasovih krvožednih terorista. Dodatnih 2.600 ranjenih Izraelaca nalazi se u bolnicama, od kojih se oko 25% nalazi u kritičnom stanju.

Neselektivno je pucano u blizu 300 tinejdžera dok su plesali, a upucani su na smrt i roditelji na oči svoje male djece. Divna baka je upucana u glavu. Šestomjesečna beba sa trogodišnjim djetetom i dvije 85-godišnje bake brutalno su odvedeni kao taoci u Gazu. Mala djeca su zatvorena u kaveze (!) dok su se barbarski teroristi histerično smijali.

Gospodin Komšić smatra da to sve treba “promatrati u kontekstu”. U kojem kontekstu, gospodine Komšiću? U kontekstu ISIS-a? Auschwitza? Koji kontekst daje legitimitet mučenju male djece? Da otimaju bake? Da ubijaju bebe u njihovom krevetu? Ja nemam namjeru stavljati se u središte političkih prijepora unutar BiH.

Vjerujem da u ovom slučaju gospođa Krišto nije izabrala stranu Izraela, ona je izabrala stranu ljudskih bića.

U ovom barbarskom napadu Hamasovih divljaka, žrtve su ljudi, a počinitelji ubojice nisu bili ni blizu ljudi.

S koje strane povijesti ćete ostati zapamćeni, gospodine Komšiću?”, stoji u odgovoru ambasadorice Izraela za Albaniju i Bosnu i Hercegovinu Nj.E. Galit Peleg.

crna-hronika.info