Srce malenog Leona zauvijek je prestalo kucati: ‘Živote okrutni odnio si borca nad borcima’

Region

Maleni Leon koji je dotaknuo srca osoblja pedijatrijske kardiologije KBC-a Zagreb gdje je proveo većinu svog života zbog transplantacije srca, izgubio je svoju najveću bitku, onu životnu.

Od malenog borca se oprostila i medicinska sestra Bernardica Pavlić Pračić koja je javnosti postala poznata organiziravši akciju prikupljanja plišanaca koji dočekuju male pacijente pri dolasku na Rebro i olakšavaju im boravak u bolnici.

POLA ŽIVOTA PROVEO JE U BOLNICI! Maleni Leon dobio je novo srce, ali još čeka na oporavak: ‘Čudim se samoj sebi da nisam završila na hitnoj od svih tih šokova’

“Živote okrutni odnio si borca nad borcima. Srce nije izdržalo jer je i samo sve oko sebe neizmjerno voljelo. Hvala sunce sestre Bernardice za sve tvoje osmjehe i čuvaj nas u prostranstvima raja kojeg si zaslužio.

Zahvaljujući tebi i tvojoj neumornoj majci neće nestati Dječji šareni ulaz već se počinje širiti i zarazio je cijelu Hrvatsku kao ti nas svojim osmjehom. Voli te tvoja teta Bernardica”, poručila je na svom Facebook profilu otkrivši pretužnu vijest.

Leonova priča dotaknula je srca cijele Hrvatske nakon što je priča o ovom malenom borcu izašla u javnost.

Sa samo godinu i osam mjeseci dobio je dijagnozu jer mu je srce bilo uvećano i nije dobro radilo, pa je gotovo odmah stavljen na listu za transplantaciju.

“Živimo sami ja i Leon, već sam ga dvaput mogla izgubiti, a nisam zahvaljujući njima. Mislim da nema tog poklona i tih riječi kojima bih im se zahvalila za svaki zagrljaj, doručak kojim su ga hranili, za svaki ples i osmijeh, svaku pročitanu priču, za svu ljubav koju su mu dali i vrijeme koje su mu ispunili”, rekla je ranije ove godine Leonova mama Barbara za Provjereno.

zagreb.info