VIDEO Srbin u polufinalu US Opena: Ispisao istoriju posle čudesnog preokreta, srušio svetskog šampiona, uradio ono što se retko viđa

Uncategorized

U Srbiji je do sada bio nepoznat, ali je njegov nastup u Atlatnik Sitiju sve promenio.

Kada sledeći put budete otišli sa društvom na bilijar neće morati da govorite Roni O’Salivan, Srbija je dobila sopstvenog heroja u ovoj igri.

Aleksa Pecelj je uspeo da se plasira u polufinale US Opena i to tako što je najpre napravio pravo čudo u osmini finala. Srušio je Ralfa Sokata sa neverovatnih 10:1. Soket je bivši šampion sveta i član Kuće slavnih što dovoljno oslikava koliko je ovo bila velika senzacija.

Momak iz Krupnja je onda srušio i Džejsona Šona iz Velike Britanije, iako je u jednom trenutku gubio sa 6:2. Usledio je preokret jer je dobio čak osam od narednih devet „frejmova“. Aleksu samo dva trijumfa sada dele od osvajanja najprestižnijeg bilijar turnira na svetu na kom je nagradni fond 300.000 dolara.

Ujedno bi postao i prvi sa Balkana koji je u tome uspeo.

Njegov sledeći rival je Fedor Gost iz Rusije od 16.00, a ukoliko se plasira u finale igraće od 22.30 protiv boljeg iz duela Ko Ping Čunga iz Tajvana i Alojsijusa Japa iz Singapura.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aleksa Pecelj (@leksa_pezos)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Matchroom Pool (@matchroompool)

nova.rs