Svekrva šokirala potezom “Snaji je KUĆA BILA KAO SVINJAC, dok se ona izležavala kao klada, onda sam je naučila pameti”

Region

Gospođa Zara je ljubazno primila svoju snaju u kuću. Kada se snaja porodila, a to je bilo prije 23 godine, u kući su krenule nevolje.

Ona je tada jedina radila, a sin i snaja bili su potpuno bez primanja. Kao da ih nahraniti nije dovoljno, od ove majke, svekrve i bake se očekivalo da kod kuće rade apsolutno sve kućne poslove. Nije izdržala, pa je ljubav pukla.

-2000. godine rođeno je moje prvo unuče. Tada ni moj sin ni snaja nisu radili. Svaki dan me je čekala da dođem sa posla, donesem namirnice i kuvam. Jednog dana sam je pitala: ‘Do kada? Zašto bar ne kuvaš umjesto da se izležavaš po cijeli dan, dok je kuća kao svinjac?” Zalupila mi je vrata u lice, rekavši da nema vremena jer je dobila dijete – povjerila se gospođa Zara.

Osjećala je da se snaha osokolila u namjeri da je pretvori u besplatnu kućnu pomoćnicu i banku.
-Ostala sam u šoku. Tu sam doslovce pukla. Taj dan sam čekala sina da se vrati kući i jednostavno im rekla da tako više dalje ne ide. Dala sam im rok da se isele. Kako nisu imali gdje, pronašli su jednu staru kuću koja je bila na prodaju, a mogli su je kupiti na rate – otkriva ona.

U kući bez vode
Snaja joj je, opisuje, tada rekla da u toj kući nema ni vode.

-Biće, odgovorila sam joj, kad se zaposliš i uvedeš sebi vodu. Do tada veš peri na ruke. I moja majka je prala na ruke i živa je – kaže o lekciji koju im je dala.

No, napominje da im je i tada finansijski uskočila, samo da se isele, jer psihički više nije mogla podnijeti to stanje u kući. Kad ju je sin pitao zašto je to uradila, samo je kratko i jasno rekla da u njenoj kući niko koga hrani i oblači njoj neće zatvarati vrata pred nosom.

-Za mene je to bila ona kap koja je prelila čašu. Rekla sam im mogu uzeti sve što im treba i neka izađu. Tako je i bilo. Ispratila sam ih riječima da će tek sada, kad budu živjeli sami, shvatiti koliko košta sve ono šta su imali gratis. Psihički sam već bila na rubu sloma – kaže Zara.

Zaposlili se oboje
Kako opisuje, nakon nešto više od pola godina, mladi su zaista shvatili da se od vazduha ne živi, te su se zaposlili i čak radili suprotne smene, zbog djeteta, prenosi Stil.

-Sin mi je jednom rekao da je to što sam ih otjerala nešto najbolje što sam mogla uraditi. I da nikada na to nije tako gledao. Mislio je da ih teram tek uslijed tipičnog svekrva-snaha odnosa. Srećom, od tog razgovora zatvoreno je jedno ružno poglavlje. Sada je sve onako kako je trebalo biti na početku. Uzajamno poštovanje i sloga – iskrena je gospođa Zara.

Za kraj poručuje

– Volite sebe, jer dati djetetu sve na svijetu nije dobro za njega. Tako odgajate lijenčinu koja će i dalje živjeti na vašoj grbači, a da se ne pita kako je vama zbog toga. Danas je moj sin jedan sasvim drugi čovjek. Srećna sam i nikad se za svoj postupak nisam pokajala. Da moram, opet bih tako postupila – rekla je ona.

srpskainfo.com