Mladenka u Zadru na vjenčanju u toaletu prevarila muža: ‘Mladoženja je došao pred goste jako miran’

Region

Dan vjenčanja trebao bi biti najsretniji dan u životu dvoje ljudi. Dvoje koji se vole obećavaju se jedno drugom u dobru i zlu, u zdravlju i bolesti, u bogatstvu i siromaštvu pred obitelji i prijateljima.

Da to ipak nije uvijek tako, znaju mnogi koji za život zarađuju upravo u industriji organizacije vjenčanja.

Jedna od njih je i Ruža koja je cijeli radni vijek provela radeći u jednom zadarskom restoranu. Kaže kako se na vjenčanjima nagledala svega, od pijanih mladoženja, zapaljenih vjenčanica, trovanja, ali jedan događaj s kraja devedesetih neće zaboraviti do kraja života.

Iskrala se na vrata
“Bilo je to veliko vjenčanje, barem 200 ljudi. Mladoženjin otac je bio dosta bogat što se vidjelo i u sali. Nije se štedjelo na ničemu”, počinje svoju priču Ruža.

“Na početku nije ništa ukazivalo da će se nešto posebno dogoditi. Gosti su došli, posluženi su aperitivi, glazba je zasvirala i mladenci su otplesali prvi ples. Ja sam radila u kuhinji, ali sam se iskrala na vrata da vidim mladu i vjenčanicu. Sve smo to radile. Svirala je Larina pjesma iz filma “Doktora Živaga” koja se u to vrijeme dosta često svirala na vjenčanjima”, kaže.

“Mladenci i gosti su došli oko 19 sati, a to se dogodilo dva sata poslije. Sjećam se kako je jedan konobar uletio u kuhinju i rekao nam da smjesta izađemo, nešto se čudno događa vani.

Bile smo ja i još dvije kolegice u smjeni i odmah smo pojurile na vrata, mislile smo da neko prijeti oružjem jer nam se to i ranije događalo. Kad smo izašle na vrata, imale smo što i vidjeti.

Nasred sale je stajao mladoženja, blijed kao krpa, malo dalje od njega mladenka pognute glave. Glazba je prestala svirati, a mladoženja je tihim glasom gostima rekao da se ispričava, ali da se vjenčanje smjesta prekida i da skupe svoje stvari i odu kućama”, dodaje.

‘Valjda je našao sreću s drugom’
Ruža kaže kako nikad neće zaboraviti njegovo smireno lice.

“Bilo je kao da gledaš čovjeka na pogrebu. Gosti su se mirno pokupili i za manje od 10 minuta cijela je sala bila prazna. Bilo mi je to tako čudno. Poslije nam je konobar koji je bio u sali rekao da je mladoženja uhvatio mladu u WC-u s kumom”, sjeća se Ruža.

Od tog događaja prošlo je već četvrt stoljeća, a Ruža kaže i da se sad ponekad sjeti tih mladenaca.

“Poslije sam čula da su se rastavili, pričalo se o tome po gradu. Nadam se da su danas sretni i da je mladoženja našao sreću s nekom drugom. Mlada? A bolje što manje reći”, zaključuje Ruža.

dnevno.hr