Konobarica izazvala raspravu: “Ako ne daš napojnicu, ne trebaš ni jesti u restoranu”

Zanimljivosti

KONOBARICA pod nadimkom @mylasoasis_ objavila je video na TikToku kojim je izazvala burne reakcije. Naravno, rasprava je nastala oko visine napojnica koje gosti u restoranu trebaju ostaviti.

Mnoge zemlje su različite što se tiče napojnica. Jedni uopće ne gledaju na to, a drugi se ljute ako im netko ostavi malu napojnicu. Tako je bilo i s ovom djevojkom. Kazala je da joj poslodavac daje 3.63 dolara, nije rekla u kojem vremenskom periodu je toliko plaćena, ali vjerojatno pod tim misli na satnicu.

Smatra da napojnica treba biti 20 posto od visine računa
“Možete se žaliti i govoriti mi da bi mi poslodavac trebao dati veću plaću, ali ovo je Amerika i to se ne događa. OK? Plaćaju me 3.63 dolara. Moja zarada, moja plaća, dolazi od napojnica. Hrana je jeftinija jer se od vas očekuje da date napojnicu.

Ne zaslužujete jesti vani ako si ne možete priuštiti napojnicu od 20 posto. Ista stvar je i s dadiljama. Ako im ne možete dati cijelu plaću, ne zaslužujete je. Ako si ne možete priuštiti napojnicu, doslovno ne trebate jesti u restoranu. Uzmite si hranu za van ili idite u McDonald’s”, rekla je.

Govore joj nek nađe novi posao
Komentara je, naravno, mnogo. “Nađi si posao na kojem ćeš biti dobro plaćena”, “Ako ne možeš si priuštiti normalan život sa svojom plaćom, onda nađi novi posao”, “Bez uvrede, ali nađi si drugi posao”, “Dajem napojnicu ovisno o usluzi”, “Ne razumijem, neki moji prijatelji su plaćeni 15 dolara po satu, neovisno o napojnicama koje dobiju kao bonus”, komentiraju ljudi.

Ona je na komentare o tome da nađe novi posao vrlo brzo odgovorila. “Onda kad ti odeš u restoran i nema te tko poslužiti, što ćeš onda? Otići sama u šank i poslužiti se?” rekla je u drugom videu.

index.hr