Vukanović u Pressingu: Drago mi je kad pobijedi BiH, Dodikov sestrić razara fudbal

Region

Među brojnim političkim temama o kojima je govorio u emisiji Pressing, Nebojša Vukanović, Lider Liste za pravdu i red i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske nije mogao da se ne dotakne teme koja je posljednjih dana jednako “vruća” kao i ona politička, a to je bh. fudbal i Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine.

Govoreći o tome ko vlada bh. entitetom Republika Srpska, Vukanović je povukao paralelu između Azerbejdžana i RS-a, rekavši kako u oba slučaja cijelom populacijom vlada tek nekoliko porodica.

“Način vladanja u Azerbejdžaanu, Sjevernoj Koreji i RS sliči kao jaje jajetu, nema opozicije, mediji su kontorlisani, državom vladaju tri četiri familije, kao kod nas Zeljković.”, rekao je Vukanović, a zatim prešao na sportske teme.

“Čestitam. Dobila je reprezentacija novog selektora.”, rekao je Vukanović, misleći na Savu Miloševića, koji će u petak biti i službeno predstavljen u zgradi N/FS BiH.

To je potaknulo dublju analizu potpunog kraha bh. fudbala u ovom trenutku, a krivca za probleme Vukanović vidi upravo u Vici Zeljkoviću, predsjedniku Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine.

“Otkad je Vico Zeljković došao , Bosna i Hercegovina ne može da pobijedi Farske ostrva, što je meni jako žao, tamo ima dobrih ljudi. Ja se radujem kad pobijedi BiH, ne kao Srbija, ali drago mi je. Zašto se ljudi ne ustanu i ne kažu nećemo da budemo taoci, da naš nacionalni sport, fudbal, razara sestrić Milorada Dodika i da na tim kombinacijama oko trava i vještačkih stadiona uzimaju ogroman novac? Zašto svi šute?”, zaključio je Vukanović.

n1info.ba