FOTO Srbulović napada titulu na Svetskom prvenstvu za gluve i nagluve: Teniserka je šesti favorit za osvajanje, na aerodromu srela Vuletu

Region

Srpska teniserka je otputovala na Krit.

Staša Srbulović je otputovala na Svetsko prvenstvo gluvih i nagluvih tenisera koje je održava na Kritu od 23. septembra do 7. oktobra, a tom prilikom je na aerodromu srela i Ivanu Vuletu, najbolju atletičarku Srbije u istoriji.

Srbulović je određena za nosioca na turniru jer je trenutno šesta teniserka sveta u konkurenciji gluvih i nagluvih.

Ona je i ranije učestvovala na Svetskom prvenstvu, a to iskustvo bi moglo da joj pomogne da sada zabeleži još bolji plasman.

Teniski savez Srbije je obezbedio opremu devojci koja predstavlja i sadašnjost i budućnost domaćeg tenis i pružio joj potrebnu podršku, a na turnir je otputovala sa trenerom Slavkom Đurićem sa kojim radi već nekoliko godina.

Aktuelna vicešampionka Evrope želi da napravi još jedan dobar rezultat, a ušla je u istoriju i ranije ove godine kada je igrala na Australijan openu za gluve i nagluve, prvom grend slem turniru ikada organizovanom. U Melburnu je završila kao sedmoplasirana.

Mnogo su u čitavom procesu pomogli sponzori koji su prepoznali njen talenat, pa je sada znatno manji pritisak na porodicu koja je do sada morala samostalno da finasira putovanja.

Grupna faza svetskog prvenstva je na programu od 23. do 25. septembra, a onda sledi četvrtfinale dan kasnije. Polufinale je zakazano za 28, a finale za 29. septembar.

nova.rs