“TATA NE DIŠE, JA SAM ZAGLAVLJEN, BOLI ME” Otac i sin (8) sleteli s puta automobilom, teško povređeni dečak SAM POZVAO POMOĆ (FOTO)

Svijet

Teška saobraćajna nezgoda dogodila se u Severnoj Makedoniji na putu Drenovo – Кavadarci, predsednik opštine Кavadarci Mitko Jančev otkrio je na svojoj Fejsbuk stranici da je zahvaljujući malom heroju izbegnuta velika tragedija.

Кako se navodi u statusu, automobil u kojem su bili otac i sin odleteo je 22 metra od puta. Slučaj je prijavilo dete koje ima samo osam godina i koje je i pored zadobijenih povreda uspelo da potraži pomoć za sebe i oca.

– Sinoć u 21.42 dežurni operater na broju 112 primio je poziv zabrinute majke koja je prijavila da joj se javio osmogodišnji sin i u strahu joj rekao da je vozilo kojim je upravljao njen suprug odletelo s puta. Operater je 112 odmah kontaktirao dete koje je zadobilo jake bolove od povreda, bilo je uplašeno i šokirano – napisao je gradonačelnik.

Istovremeno, drugi operater je odmah obavestio Hitnu medicinsku pomoć i policiju koji su krenuli u potragu za slupanim automobilom.

– Zahvaljujući stalnoj komunikaciji sa detetom, automobil je pronađen, a otac i sin sa teškim povredama prevezeni su iz Opšte bolnice Кavadarci u Skoplje. Bravo za našeg malog heroja koji je i pored povreda uspeo da se javi i zatraži pomoć. Sa rečima: “Vidim samo mrak, zaglavio sam se, boli me, a moj otac ne diše”. Molimo se za njih – napisao je Jančev.

blic.rs