„Ostaće dok god mladi ne mogu da ga pobede“: Najtrofejniji teniser ikada se poklonio Novaku, a jedna stvar ga je raspametila

Uncategorized

Australijan open 2023. Novak Đoković. Rolan Garos 2023. Novak Đoković. US Open 2023. Novak Đoković. Ovako izgleda spisak pobednika tri od četiri grend slema u ovoj sezoni, da li bi Srbin uopšte trebalo da razmišlja o penziji?

Naravno da ne, uostalom, sve se češće pominje mogućnost da igra tenis do 2028. godine i Olimpijskih igara u Los Anđelesu. To je posebno oduševilo Džimija Konorsa, osvajača 109 ATP titule što je i najviše u istoriji tenisa. On je godinama odolevao mladim lavovima i uspevao da stigne do finala US Opena čak i kada je imao više od 37 godina.

U nekom smislu bi upravo on mogao da bude referentna tačka kada se priča o dugotrajnosti jednog sportiste, a Đoković je na dobrom putu da i u tome postavi nove granice.

Đoković je stigao do 24. grend slem titule, a ove sezone je igrao svaki meč na grend slemu (28 od 28) i četiri finala grend slem turnira.

„Pričamo o 36-godišnjaku koji pravi naslove. I znate šta ću reći. To mi se dopada. To je dobra poruka. Rekao je: Ostaću dok god mladi ne žele da me pobede. Ostaću i igraću, i ne krivim ih jer je on toliko dobar“, počeo je Konors.

Posebno je istakao koliko naporno Đoković radi da bi se našao u situaciji u kojoj je danas.

„Znate on radi na tome, radi na tome stalno. Radi sve što može da bude najbolji što može i zbog toga morate svi da mu odate poštovanje za sve što je uložio u to. I, usput, on je na broju 24“, poručio je Konors.

nova.rs