Ko je sestra Zlatana Ibrahimovića? Bivši nogometaš otkrio zanimljive činjenice iz svog života

Zanimljivosti

lavni nogometaš Zlatan Ibrahimović rođen je 1981. godine u Švedskoj, u porodici migranata iz bivše Jugoslavije. Njegov otac Šefik je iz Bijeljine, a majka Jurka rodom je iz Zadra.

Roditelji su se razveli prije nego što je napunio dvije godine, a Zlatan i njegova starija sestra Sanela nastavili su živjeti s majkom, zajedno sa polusestrama i polubratom.

“Znala nas je tući, grditi, nije imala sreće s muževima, ništa joj nije išlo kako je željela, ali nas je voljela”, napisao je slavni fudbaler u autobiografiji Ja sam Zlatan.

Da bi prehranila brojnu porodicu, Jurka Gravić radila je kao čistačica, nekada i po 14 sati dnevno.

“Uvijek je imala moju ljubav. Zaslužila je”, kaže danas Zlatan Ibrahimović koji je nedavno svojoj majci kupio crkvu u Švedskoj za nevjerojatnih 9.24 miliona eura (više od 18 miliona KM) i stan u Hrvatskoj, dok je ocu poklonio luksuzni stan, a tajanstvenoj sestri apartman u Novalji.

“Majci sam kupio stan u Hrvatskoj, blizu Pagu da bude bliže sestrama. Želimo joj poslati Maxija i Vincenta, same, bez mame i tate. Trebaju se naučiti samostalnosti. Želim da neko vrijeme provedu u Hrvatskoj s bakom, koja ih može štošta naučiti”, napisao je Ibrahimović.

Ocu Šefiku je kupio dom u ekskluzivnom dijelu Malmea. S druge strane, Zlatanova majka Jurka živi u ulici Henrik Menander u Malmeu, iako to nije luksuzni dio grada, živi okružena dragim susjedima i ljudima iz zemalja bivše Jugoslavije.

Sanela Ibrahimović, Zlatanova sestra, živi u ulici Slottsgatan koja se nalazi u neposrednoj blizini Muzeja moderne umjetnosti u tom gradu. Na njoj je i apartman u Novalji.

Zlatanova sestra Sanela, za koju je posebno vezan, ne voli se javno eksponirati pa se o njenom životu jako malo zna.

Podsjećamo, Zlatanov život obilježila je i jedna velika tragedija, gubitak brata Sapka, koji je 2014. preminuo u 41. godine, nakon duge bolesti o kojoj se u javnosti nije puno znalo.

Zlatan se preminulog brata prisjetio i u govoru kad je iste godine osvojio titulu igrača godine u Švedskoj.

“Još živim svoj dječački san kada je riječ o nogometu. Sve ove nagrade koje sam dobio dokazuju da sam napravio nešto dobro i da sam dobar u onome što radim. No, ovo je zasjenjeno onim što se dogodilo Klasu i Pontusu. Imao sam brata koji je preminuo u sličnim okolnostima.

Postoji život, osim ovog nogometnog, koji je puno važniji. Neka počivaju u miru”, rekao je Ibrahimović tom prilikom.

Igrači koje je spomenuo su Klas Ingesson koji je preminuo od raka, te Pontus Segerström koji je imao tumor na mozgu, piše Story.

radiosarajevo.ba