NOVAK ĐOKOVIĆ IDE NA OLIMPIJSKE IGRE U PARIZ!

Region

Nole se upravo kvalifikovao za još jedne Igre!

Novak Đoković se kvalifikovao za svoje pete Olimpijske igre, u Parizu 2024! On je nastupom u meču Dejvis kupa protiv Alehandra Davidovič-Fokine u “paklu Fontete” u Valensiji, izborio mesto na Igrama u Parizu sledeće godine, koje će biti održane od 26. jula do 11. avgusta 2024.

Dok je za plasman na završni turnir Dejvis kupa u novembru u Malagi bilo potrebno da Nole napravi rezultat u meču protiv Fokine, za njegov odlazak na Olimpijske igre u Francuskoj bilo je dovoljno da se samo pojavi na terenu vrele dvorane u Valensiji.

Da bi se teniseri kvalifikovali, potrebno je da budu odabrani za dva događaja Dejvis kupa u periodu olimpijskog ciklusa, dakle od kraja Igara u Tokiju 2021. do početka Pariza 2024. U singl konkurenciji, u Parizu će igrati 64 tenisera u prvoj rundi, a Novak će biti jedan od njih i pokušaće da u Parizu osvoji medalju koja mu nedostaje i koju tako silno želi.

Izgubio je Đoković 2008. u polufinalu Olimpijskih igara u Pekingu od Rafaela Nadala, četiri godine kasnije u suzama je napustio polufinale posle poraza od Endija Mareja, a 2016. je šokantno ispao od Argentinca Huana Martina Del Potra, koji je potom osvojio srebro. Pre dve godine, na Olimpijskim igrama u Tokiju, Đoković je takođe izgubio u polufinalu, u duelu protiv Nemca Aleksandra Zvereva posle preokreta, 1:2.

Đoković je prvi Dejvis kup meč u aktuelnom olimpijskom ciklusu igrao protiv Hrvata 2021, kada je naš tim izgubio u polufinalu, ovog petka je igrao u Valensiji, a očekuje se i da u novembru igra u Malagi za svoju i srpsku drugu titulu u popularnom takmičenju nacionalnih timova.

IZVOR: KURIR