Španac oduševljen potezom Đokovića: Zbog Srbije Novak nije želeo da odmor

Region

Tako se voli svoja zemlja!

Felisijano Lopez, direktor finalnog turnira Dejvis kupa u Malagi, ali u istoj funkciji i u Valensiji na turniru grupne faze, veoma je srećan što će Novak Đoković igrati za Srbiju ove godine.

Đoković je u sredu stigao u Valensiju gde se priključio reprezentaciji Srbije, koja je prethodno pobedila Južnu Koreju, a čekaju je dueli sa Španijom u petak i Češkom.

„Osvojio je 24. gren slem titulu i došao odmah da igra za svoju reprezentaciju. Tako se poštuje ovo takmičenje, Novak je najbolji primer. Veoma smo zahvalni što je došao, ali važno je i što će ljudi videti šta Dejvis kup znači za igrače i za svet tenisa. To što je neko kao Novak došao, govori mnogo o tome kako drži reč, ali i ističe da ovo takmičenje izaziva neverovatne emocije koje i on želi ponovo da doživi“, rekao je Lopez.

Španija može da ispadne već u petak, pošto je u prvom kolu poražena od Češke.

„Srbija je favorit, Španiji neće biti lako. Mnogo igrača nedostaje. Teška je grupa ali ćemo se boriti do kraja. Španija nije uvek pobeđivala ali se nikada nije ni predavala“.

Đoković je jedini teniser iz prvih deset na svetu koji ove nedelje igra u Dejvis kupu.

„Nijedan format ne garantuje da će svi iz vrha igrati. Tako je dugogodišnje iskustvo Dejvis kupa. Jednostavno, kalendar turnira je veoma nabijen, teniseri imaju svoje obaveze i ne možemo se žaliti na njih“, objasnio je Lopez.

nova.rs