Zaslužuješ muškarca koji zna koliko vrijediš, i nikada to ne dovodi u pitanje

Zanimljivosti

Želim da zastanete na trenutak i obratite pažnju na odraz koji vam se ogleda u ogledalu. Pogledajte pažljivo tu osobu u ogledalu.

Možda ne vidite osobu onakvom kakva ona zaista jeste. Možda ima ožiljaka koji se kriju iz prošlih iskustava. Njeno lice može biti prošarano mrljama od suza koje su prolivene zbog pretrpljenih bolova. Možda je taj osmijeh na njenim usnama bolan, jer je toliko puta morala prikrivati svoje emocije kako ne bi opteretila svoje najbliže.

Sada, želim vam reći nešto važno: “Vi ste predivni, vrijedni i sposobni proći kroz sve što vam život donosi.” Možda trenutno ne vjerujete u ove riječi. Možda vam je teško da izgovorite ove riječi, jer osjećate kao da lažete sami sebe. No, upravo u tim teškim trenucima, kada vam je najteže, važno je početi sami sebi govoriti ove riječi, čak i ako ne vjerujete u njih.

Jer samo tada možete postupno početi vjerovati u sebe i svoju vrijednost. Moguće je da se trenutno nalazite u dubokom emocionalnom paklu. Možda vas prati osjećaj izgubljenosti, kao da ste preživjeli tešku bitku. Možda ste nedavno završili odnos s osobom koja vas je vodila prema neizbježnoj propasti.

Bez obzira na vašu trenutačnu situaciju, važno je da znate što zaslužujete. Ovo je poruka koju trebate ponavljati sebi sve dok je ne usvojite u potpunosti. Zaslužujete nekoga tko vam neće slati miješane signale. Zaslužujete nekoga tko će primijetiti vašu svjetlost kad uđete u sobu, umjesto da istražuje vašu tamu.

Zaslužujete nekoga tko će vas nasmijati do suza, a ne tko će vas nagnati da plačete. Zaslužujete nekoga tko će učiniti sve da vas usreći. Zaslužujete nekoga tko će se boriti za vas, kao da pomiče planine. Zaslužujete nekoga tko će s vama plivati kroz najteže valove, umjesto da se jedva provlači kroz vodu.

Zaslužujete nekoga tko će vas podržavati u postizanju vaših ciljeva, a ne nekoga tko će ih umanjivati. Zaslužujete nekoga tko će biti uz vas, a ne nekoga tko će se bojati obaveza. Zaslužujete nekoga tko će vjerovati u vaše snove, a ne nekoga tko će ih osporavati. Zaslužujete nekoga tko će vam biti ponos i kojeg ćete s ponosom predstaviti svojoj obitelji i prijateljima, a ne nekoga koga ćete skrivati iz straha od osude.

Zaslužujete nekoga tko će biti uz vas bez oklijevanja, a ne nekoga tko će jedva pronalaziti vremena za vas. Zaslužujete nekoga tko će vas voljeti bez uvjeta, a ne nekoga tko će pokušavati promijeniti tko ste. Zaslužujete nekoga tko će komunicirati otvoreno s vama, umjesto da ostavlja sumnje i pitanja.

Zaslužujete nekoga tko će se lako povezivati s vama, a ne nekoga s kim ćete se morati boriti za pažnju i prisutnost. Zaslužujete nekoga tko će vam donijeti radost i ispunjenje, a ne nekoga tko će vam donijeti tugu i prazninu. Zaslužujete nekoga tko će vas podržati u vašem osobnom rastu i razvoju, tko će vam pomoći da shvatite zašto prethodne veze nisu uspjele i kako možete koračati naprijed.

Vjerujte da sve što prolazite vodi vas prema nečemu boljem, prema nečemu što zaslužujete. Iako promjene ne dolaze preko noći, budite svjesni da ste predivni, vrijedni i sposobni nositi se sa svime što život donosi.

svezazenu.net