Samo budite strpljivi – Na kraju će sve ići u vašu korist

Zanimljivosti

Budite strpljivi, jer kada ste u žurbi, često nesmotreno narušite skriptu koju je svemir pažljivo pripremio za vas.

Prigrlite strpljenje. Čak i ako danas ne osjećate tako, na kraju će se sve okrenuti u vašu korist. Pomirite se sa strpljenjem i tek ćete tada shvatiti zašto neki ljudi nisu namijenjeni da ostanu u vašem životnom putovanju. Naglo će vam se razjasniti njihova prava priroda.

Promatrat ćete njihov odnos prema drugima, zaviriti u njihov način života i disanja. Tada ćete jasno uvidjeti zašto ti pojedinci nisu mogli donijeti ništa dobro u vaš život, i zašto to i nisu nameravali. Postat će očito da bi njihova prisutnost samo iscrpila vašu energiju i razočarala vas.

Neka strpljenje bude vaš saveznik, jer karma će se sama postarati za ravnotežu. Oni koji su vam lagali i izdali, susrest će se sa “odgovorom” koji sudbina donosi. Život igra zanimljivu igru – igru bumeranga. Sve što izgovaramo i činimo se vraća nama. Zamislite, na primjer, da ste nepravedno otpušteni, a ubrzo nakon toga firma prolazi kroz teške trenutke. Kako to? To je bumerang u djelovanju, nije lično, već pravedno.

Osoba koja je slomila vaše srce, iznevjerila vas i otisnula se bez trunke kajanja, i sama će jednog dana biti suočena s izdajom. Proći će kroz iste patnje koje ste vi pretrpjeli, svojom zaslugom. Tako teče život – u neprekidnom ciklusu. Ostvarite strpljenje kao vašeg saveznika i prepustite karmi da obavlja težak posao umjesto vas. Samo budite strpljivi i primijetit ćete da se sve što vas je nekada mučilo postepeno razrješava i nestaje, bez vaše aktivne uloge.

Naravno, morat ćete pričekati. Ponekad i prilično dugo. Univerzum je koncipiran tako da odgovori na pitanja i trijumf pravde ne dolaze odmah. Mogu postojati trenuci očaja kada se čini da vam se sve okreće protiv vas, ali tada je najvažnije održavati strpljenje. Sve će se konačno posložiti – to je izvjesno.

Odgovori će vam stizati potpuno neočekivano, možda upravo jednog utorka ujutro uz šalicu kafe. Tada kada zaboravite analizirati one koji su vas povrijedili. Odjednom će vam se ogledalo otkriti: “Evo što je bilo!” I tada će vaša duša postati lagana kao pero, kao nakon duge i hladne zime. Slike prošlosti će izroniti pred vašim očima, a vi ćete sjesti i osmijehnuti se: “Sada je sve jasno. Potpuno i bez sumnje.”

Budite strpljivi, jer u svojoj žurbi često rušimo scenarij koji je svemir namijenio za nas. No, taj scenarij može biti izuzetno zanimljiv i koristan za nas. Ponekad dopustimo da nas ponese želja za instant rezultatima, težimo trenutačnom ispunjenju i odmahšnjoj satisfakciji prema onima koji su nas povrijedili.

No, to je krivo. Na taj način sprječavamo Univerzum da izvede svoju čaroliju – postavljanje svakoga na njegovo mjesto i pravedna raspodjela prema zaslugama. Sve se vraća u ravnotežu. Ništa ne ostaje nepromijenjeno u našem životu. Bol i gubitak na kraju ustupaju mjesto radosti i blagostanju. Strpljenje neka vam bude vodilja dok svjedočite kako vaša vjera pomaže ostvariti sve što ste ikada željeli, čak i više od toga. Strpljivo gledajte kako pobjeđujete u svakom sukobu za koji ste mislili da je izgubljen.

svezazenu.net