Niš će uskoro biti podeljen na kvartove o kojima će brinuti domaćini

Region

Grad Niš će uskoro biti podeljen na kvartove o kojima će brinuti domaćini kvarta zaposleni u JKP Mediana, najavio je direktor tog preduzeća. Domaćini će voditi računa o higijeni, zelenilu, prijavljivaće probleme na terenu, koje će potom radnici Mediane rešavati.

Novom organizacijom rada u okviru Javno komunalnog preduzeća Mediana predviđeno je da Niš bude podeljen na određeni broj kvartova. Direktor preduzeća Ivan Mihajlović ne precizira koliko će kvartova imati grad, ali kaže da će se to uskoro desiti.

Grad će biti podeljen u određeni broj kvartova i imaćemo zaposlenog u okviru Mediane koji će se starati o stanju u tom kvartu i biti odgovoran za sve ono što se dešava tu. Predviđeno je da svaki kvart ima domaćina kvarta koji će se starati o higijeni, ali i o zelenilu u samom kvartu. Na taj način bićemo mnogo bliži građanima, imaćemo brži protok informacija i moći ćemo da brže reagujemo na sve anomalije koje se budu pojavljivale na terenu, ali i na sve zahteve građana – najavljuje Mihajlović.

Direktor Mediana ističe da će domaćini funkcionisati poput čuvara parkova i dodaje da će proces reorganizacije rada u preduzeću krenuti 1. januara i da je previđeno smanjenje broja zaposlenih u administraciji.

juznevesti.com