Avramović u suzama: Ovako se bori za Srbiju, za braću, za kumove, za Borišu

Region

Posle spektakularne partije Aleksa Avramović u suzama

Srbija je u finalu. Nema igrača koji nije ostavio srce na terenu, ali niko nije bio kao Aleksa Avramović. Plejmejker Srbije je održao defanzivnu kliniku, toliko je dominirao u odbrani da je preplašio kompletnu Kanadu svojom energijom i duhom.

Koliko je izgledao hladnokrvno na terenu, toliko su ga emocije savladale po završetku utakmice.

“Boriša nam je opet poslao poruku. Dali smo poslednji atom snage. Oni imaju Ol-star igrače, ali mi smo Srbija”, sa suzama u očima priča Avramović za Sportklub, a onda pogađa u metu:

“Pokazali smo šta je borba za našu zemlju, šta je borba za porodice, kumove, drugove, dres, grb, borili smo se za našeg brata Borišu. Izvinite što sam ovoliko emotivan”.

Sada tek sledi ono najlepše. Finale koje je zakazano za nedelju. Čekamo da li će nam protivnik biti Amerika ili Nemačka.

“Niko nije umoran, odmah da kažem. Poslednji atom snage smo dali. Svi znate šta nas je zadesilo sa Sudanom, jedna bezazlena situacije je mogla da bude tragična, stavrno smo se skupili posle te poruke, to je bio jedan nitro za sve nas. Ima još gasa u nama”.

Upitan je od strane Sportkluba koga bi voleo u finalu.

“Mi smo uvek Srbija, kakav god tim da dođe mi smo spremni, ovo je 12 najboljih koje je selektor odabra. Borili smo se za momke koji nisu ovde iz raznih razloga, borili smo se i za one koji će tek da dođu u ovu reprezentaciju. Sve vas volimo”, dodao je Avramović.

mozzartsport.com