Zapanjujuća poruka u boci stigla s druge strane Atlantika – nakon 4 godine!

Zanimljivosti

Kada je Aoife Byrne iz Braya u Irskoj ispustila svoju poruku u boci u vodu 17. srpnja 2019., nije znala koliko će daleko doputovati. Nakon 4 godine je stigla s druge strane Atlantika.

Također, kada su Frank i Karen Bolger iz Wildwooda, New Jersey, šetali lokalnom plažom, nisu imali pojma što će pronaći. Ali Frank je pronašao Aoifeinu malenu bočicu. Otvaranjem boce i razmotavanjem papira, sadržaj je bio prilično iznenađenje.

Iznenađujuća poruka
“Pozdrav iz Irske”, pisalo je u poruci. “Ovu sam bocu bacila u more da netko nađe neki drugi dan. Možda je otputovala u Afriku ili na Island! Neću znati je li netko ovo pronašao, ali nadam se da će se pronaći!”

Budući da je bio znatiželjan, Frank je razgovarao s časopisom The Wildwood Sun by the Sea o pronalasku poruke u boci. Časopis je priču objavio na društvenim mrežama. Riječ brzo putuje internetom. Nije prošlo dugo prije nego što je Aoifein tata vidio priču na vijestima u Irskoj u kojoj se govori o poruci. Pozdravljajući svoju kćer, začuđeno su gledali kako Aoife prepoznaje svoju malu bočicu.

Vijest je uključivala Frankovu adresu e-pošte, pa mu je Aoife poslala kratku poruku. Nakon što su potvrdili da je ona pošiljatelj poruke, dogovorili su se da se nađu putem interneta.

Ova priča izmamila je osmijehe diljem svijeta
Nevjerojatno je pomisliti da je malena boca s plutenim čepom prešla tako daleko. Aoife nije imala pojma gdje će njezina poruka stići. Frank i Karen nisu imali pojma što će pronaći tog dana. Ali sve se uskladio kako bi spojilo ove dvije obitelji.

Više o ovoj zanimljivoj priči pogledajte u videu u nastavku.

Poruka u boci prešla je približno 2.745 nautičkih milja kako bi stigla na odredište. Cijeli tranzit je trajao 1500 dana, što je otprilike 4 godine, 1 mjesec, 1 tjedan i 2 dana. Nevjerojatno je i divno da se ovaj susret dviju obitelji dogodio nakon tako dugog putovanja!

novizivot.net